Elena Udrea: "Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc este un demers periculos"

82
Elena Udrea:
Liderul PMP, Elena Udrea, afirmă că proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc reprezintă un demers periculos, care "ar putea agita apele în rândul populației", ea apreciind că liderii maghiari puteau aștepta o dezbatere națională privind regionalizarea, transmite corespondentul Mediafax.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Iași, că momentul ales de UDMR pentru a promova proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc este unul extrem de delicat, având în vedere contextul internațional dificil cauzat de referendumul din Scoția, dar și tendințele de separatism manifestate în diverse regiuni din Europa.

"Suntem în campanie electorală și ne-am obișnuit ca liderii politici să fluture steagul acesta al conflictelor etnice. Cunosc foarte bine situația din județele Harghita, Covasna sau Mureș și nu există un conflict în rândul populației. Există doar nevoia de pretexte electorale din partea liderilor politici, în special a celor maghiari, dar de multe ori se răspunde identic și de către politicienii români", a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a mai spus că a agita această temă sensibilă este incorect față de România, Udrea cerându-le liderilor UDMR să fie responsabili.

"Etnicii maghiari au nevoie de sprijinul statului, de intervenția Guvernului pentru a avea oportunități de dezvoltare. Sunt necesare investiții în infrastructură, precum și atragerea de investitori. Regiunea din centrul țării este săracă și pentru că nu a fost suficient sprijinită de la București", a declarat liderul PMP. Ea a afirmat că dacă liderii UDMR ar fost de bună-credință puteau aștepta o dezbatere națională despre regionalizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta"
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Băsescu: Am semnat pentru cine am încredere
Pagina a fost generata in 2.6361 secunde