Ce proiecte au mai aprobat consilierii din Medgidia

392
Ce proiecte au mai aprobat consilierii din Medgidia - consiliullocalmedgidia2-1345818599.jpg
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, i-a convocat pe consilierii locali din oraș pentru a participa la ședința ordinară a lunii august. Pe ordinea de zi au fost înscrise 14 proiecte de hotărâre, inițiate de edilul Marian Iordache. Toate proiectele au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise.

La primul punct a fost mandatat primarul Medgidiei în vederea încheierii cu S.C. Sorgenia SRL a unor convenții de exercitare a dreptului de uz și servitute în condițiile legii, asupra unor bunuri imobile proprietatea municipiului Medgidia, în vederea obținerii autorizației de execuție pentru asigurarea funcționării normale a capacităților energetice.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost numiți reprezentanții Con-siliului Local Medgidia în Consiliile de Administrație ale unităților de învă-țământ preuniversitar aflate pe raza administrativ teritorială a Municipiului Medgidia, începând cu anul școlar 2012-2013. Un alt proiect aprobat a fost cel privind înfrățirea Medgidiei cu localitatea Mudanya - Republica Turcia. Prin acest protocol se are în vedere realizarea unei colaborări pe tema dezvoltării locale și crearea de oportunități multiple pentru socie-tatea civilă prin sprijinirea stabilirii de legături și a colaborării dintre organizații, asociații, instituții care activează în diverse domenii.

Consilierii locali au aprobat și proiectul de hotărâre de atribuire în folosință gratuită a imobilului-teren, în suprafață de 1058 mp, situat în Medgidia, str. Podgoriilor, nr. 10A, Arhiepiscopiei Tomisului pentru Parohia Nașterea Maicii Domnului, ce va deservi locuitorii din zona de vest, ce și-au exprimat dorința de a avea un lăcaș de cult situat mai aproape de locuințele acestora. La următoarele puncte s-a aprobat modificarea organigramei și a statu-tului de funcții ale Spitalului Municipal Medgidia și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2012 al spitalului.

În ședința ordinară s-a aprobat și concesionarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 31 mp, situat în Medgidia, str. Republicii, nr. 95 C, ce aparține domeniului privat al municipiului, având în vedere necesitatea utilizării eficiente a terenurilor proprietate privată a municipiului prin valorificarea superioară a potențialului acestora, îmbunătățirea aspectului edilitar al zonei și încurajarea și stimularea inițiativei private de a dezvolta activități economice.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, consilierii locali au votat pentru a aproba și repartizarea unor unități locative situate în blocuri ANL, aprobarea vânzării a două imobile, situate în str. Berzei, Valea Dacilor, respectiv în strada Poporului, Medgidia.

La ultimul punct pe ordinea de zi s-a aprobat organizarea manifes-tărilor prilejuite de "Zilele Municipiului Medgidia". Acestea vor avea loc în perioada 29 august-2 septembrie 2012, cu prilejul împlinirii a 156 ani de la prima atestare documentară scrisă a Medgidiei. Organizatorii eve-nimentului sunt Primăria Medgidia și Consiliul Local Municipal. Programul Zilelor Medgidiei cuprinde activități social-culturale de promovare a relațiilor interetnice, spectacole muzicale, spectacole de teatru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3387 secunde