Ce proiecte de hotărâri au votat consilierii județeni

231
Ce proiecte  de hotărâri au votat consilierii județeni - ceproiectedehotararisedintaconsi-1399906697.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței lunare, pe ordinea de zi figurând 36 de proiecte de hotărâri. În lipsa președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, care este plecat în Statele Unite ale Americii, unde a suferit o intervenție chirurgicală, ședința de ieri a fost condusă de vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir.

Evenimentul a debutat cu depunerea jurământului a noilor consilieri locali, respectiv, Nicolae Buriac, de la PSD, care l-a înlocuit pe Ion Dumitrache, și Nicolae Ciucă, de la PDL, care a înlocuit-o pe Corina Gheorghe. Reamintim că atât Ion Dumitrache (PSD), cât și Corina Gheorghe (PDL) și-au dat demisiile în urmă cu câteva luni din funcțiile de consilieri județeni.

Tot în cadrul ședinței de ieri, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre care a vizat aprobarea rezultatului final al concursului de management, a planului de management și a contractului de ma-nagement pentru Teatrul de Stat Constanța cu noul director Elena Daniela Zgabercea.

De asemenea, s-a aprobat și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014 pentru Teatrul de Stat Constanța solicitată de instituția de cultură. Potrivit documentului, bugetul total de venituri și cheltuieli al Teatrului de Stat Constanța pe anul 2014 este de 2.256.500 lei.

Tot în cadrul ședinței, aleșii au aprobat proiectul de hotărâre prin care Liceul "Ovidius" va primi suma de 10.000 lei pentru participarea la cea de-a 33-a Conferință Anuală de Cercetări Spațiale, care se va desfășura în SUA, la Los Angeles, suma repartizată fiind necesară pentru transport, cazare, masă și vize.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe masa de lucru a consilierilor a fost cel referitor la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2014, dar și pentru plata arieratelor. În acest sens, a fost alocată suma de 1.861.197 lei pentru plata arieratelor și 1.797.500 lei pentru susținerea programelor de dezvoltare rurală.

Totodată, a fost votat și proiectul privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe anul 2014 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură, suma repartizată fiind de 2.250.110 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde