Ce pun la cale George Lipoveanu și Ionuț Vaida

1682
1

Președintele Partidului Inițiativa Națională (PIN) Constanța, Ionuț Vaida, și liderul județean al UNPR, George Lipoveanu, urmează să se întâlnească, zilele următoare, pentru a pune în aplicare protocolul de comasare prin absorbție dintre UNPR și PIN.

"Luni, ne vom întâlni în cadrul Biroului Permanent Național, unde se va stabili să se dea dispoziție scrisă către toate organizațiile din teritoriu cu privire la punerea în aplicare a protocolului. Organele de conducere ale PIN, atât cele de la nivel central, cât și cele de la nivel local și de la nivelul Organizației Municipiului București vor fi incluse în structurile corespunzătoare ale UNPR. Eu voi fi vicepreședinte al UNPR la nivel național și, totodată, purtător de cuvânt la nivel central", a declarat Lavinia Șandru, pentru "Cuget Liber".
Ea a mai precizat că președinții structurilor locale și ale mu-nicipiului București ale PIN devin vicepreședinți ai organizațiilor corespunzătoare ale UNPR.
"Unii colegi din țară deja m-au sunat să-mi spună că este o decizie bună încheierea acestui protocol. Acolo unde liderii UNPR și PIN se cunoșteau, au existat deja discuții între ei. Urmează ca, în scurt timp, și liderii de la Constanța să se întâlnească. În urma protocolului încheiat, Ionuț Vaida, președintele PIN Constanța, va deveni vicepreședinte al organizației județene a UNPR Constanța. Sper să existe o colaborare foarte bună între el și liderul UNPR de la malul mării", a mai spus Lavinia Șandru.
Ionuț Vaida a devenit președinte al organizației constănțene a Partidului Inițiativa Națională în luna mai a acestui an. Fost președinte al organizației PNL Mangalia, Vaida a părăsit barca liberală în 2008, pentru că a simțit că nu mai poate face politica pe care și-ar fi dorit-o la momentul respectiv. El s-a înscris în PIN la 1 ianuarie 2011.

Revenind la protocolul dintre UNPR și PIN, zilele trecute, liderii celor două formațiuni politice au încheiat o înțelegere scrisă, care prevede că Lavinia Șandru devine noul vicepreședinte al Uniunii, în timp ce președinții locali ai Partidului Inițiativa Națională vor deveni vicepreședinți la nivel local.
Potrivit protocolului, ca urmare a comasării prin absorbție, UNPR își păstrează personalitatea ju-ridică și va prelua toate drepturile și obligațiile PIN. De asemenea, UNPR își va păstra denumirea integrală, respectiv Uniunea Națio-nală pentru Progresul României, denumirea prescurtată (UNPR), semnul permanent, semnul electoral și programul politic.
"În termen de trei luni de la data semnării prezentului protocol, va avea loc predarea / primirea activului și pasivului PIN către organizațiile corespunzătoare ale UNPR; se va reglementa situația contractelor pentru sediile de la nivel central și local / județean deținute de PIN; se va regla situația financiară (sume de încasat, datorii de plătit etc.) și a contului bancar deținut de PIN și se va stabili, prin acordul părților, dacă organizațiile și fundațiile adiacente PIN vor fi păstrate sau dizolvate", se arată în protocol.



Comentează știrea

Angy
17 decembrie 2011
NIMIC

Ce sa puna la cale 2 partide sub 2% in sondaje? Raspuns Nimic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0157 secunde