Ce se va face cu 30 de miliarde de euro în Zona Metropolitană Constanța

825
1
Ce se va face  cu 30 de miliarde de euro în Zona Metropolitană Constanța - pasarela-1318014048.jpg
Zona Metropolitană Constanța, prima structură administrativă de tip european din România, continuă să absoarbă fondurile comunitare, de data acesta pe cele puse la bătaie în perioada 2014 -2020. Așa se face că, de curând, s-a consemnat finalizarea proiectului "Vision 2020", care prevede planul de accesare a banilor europeni. Prin acest plan, reprezentanții Zonei Metropolitane Constanța intenționează să acceseze, în următorii zece ani, de la Uniunea Europeană, 30 de miliarde de euro și au pregătit deja anumite strategii de dezvoltare locală.

Reabilitarea șoselelor de legătură dintre localitățile metropo-litane, asigurarea transportului în comun, protejarea plajelor și a falezelor sau modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu sunt câteva dintre proiectele aflate pe lista de finanțare. Zona Metropolitană Constanța include 14 localități care au în total aproape 500.000 de locuitori, adică 70% din populația județului.

Pe de ală parte, din 2014, orașele Mangalia și Medgidia se vor putea alătura Zonei Metropolitane Constanța. Primăriile din Zona Metropolitană au accesat până acum zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea localităților. Deși proiectele au fost pregătite din timp, ar mai fi totuși problema pro-cedurilor birocratice greoaie. Reprezentanții autorităților locale spun că vor investi o parte din banii europeni în cercetare și că vor pune accent pe dezvoltarea turismului și a zonei portuare. 

Comentează știrea

a
9 octombrie 2011
a

30 de miliarde de euro? pana acu zona metropolitana a cheltuit cateva milioane si ei vor sa cheltuie 30 de miliarde?:))

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : A început ședința BPJ al PDL
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu știam că Moinescu are dosar penal"
Pagina a fost generata in 1.478 secunde