Ce spune Cezar Preda despre sesizarea Inspecției Judiciare

157

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, ieri, că poziția CSM va fi una bazată pe lege în cazul sesizării Inspecției Judiciare cu privire la o eventuală imixtiune în justiție din partea mai multor lideri politici care au făcut declarații despre comportamentul procurorilor în ancheta privind referendumul, susținând că același tip de răspuns va oferi CSM în cazul în care vor fi constatate abuzuri din partea unor procurori.

"Experiența noastră cu privire la pozițiile din CSM, atât în partea judecătorilor, cât și din partea procurorilor, ne spune că nu-i poți intimida și nu-i poți influența. Eu cred că ceea ce înseamnă componenta procurorilor din CSM, ei vor analiza foarte riguros dacă politicul imixtionează în ceea ce înseamnă o activitate normală. La fel cum sunt ferm convins că acolo unde se vor constata abuzuri ale procurorilor va reacționa în același mod, conform legii. Deci, nu excludem și posibilitatea ca unii dintre procurori să-și fi depășit atribuțiunile, dar asta analizează CSM. Deci, cred că vor primi răspuns pe lege și într-un caz și în celălalt", a afirmat prim-vicepreședintele PDL într-o conferință de presă.

În cursul zilei de ieri, CSM a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenței justiției prin afirmațiile publice ale președintelui interimar Crin Antonescu, președintelui de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, precum și ale premierului Victor Ponta în legătură cu anchetele procurorilor privind desfășurarea referendumului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1935 secunde