Ce spune Radu Mazăre despre limitarea mandatelor de primari

421
4
Ce spune Radu Mazăre despre limitarea mandatelor de primari - limitareamandatelorradumazare19-1418404132.jpg

Articole de la același autor

Primarul Radu Mazăre a declarat, vineri, că propunerea vicepremierului Liviu Dragnea cu privire la limitarea la două a mandatelor de primar nu ar fi "o idee strălucită". Cu toate acestea, el a spus că în ceea ce îl privește nu l-ar afecta în niciun fel. 


"Și așa sunt multe, nu știu dacă mai am chef, putere și dacă mai am nervi să mai duc chestiunea asta. Totuși, nu cred că este în regulă. Man-datele sunt limitate la pre-ședinți și este normal pentru că șefii de stat controlează structuri de putere ca nu cumva să ajungă dintr-un președinte, un dictator. La primar, îl tăvălești când în stânga, când în dreapta și cred că e dreptul populației să aleagă și pe cât timp. Repet, nu e valabil pentru mine, pentru că nu am de gând să mai stau atâtea mandate", a declarat Radu Mazăre. 


Reamintim că, potrivit unui proiect legislativ, aleșii locali, primarii, președinții de consilii județene și consilierii locali și județeni nu vor putea ocupa aceste funcții mai mult de două mandate succesive. 


Comentează știrea

Lică Sămădăul
12 decembrie 2014
Ursul pacalit de vulpe

Ia fiti atenti fratilor ce zice domnul Primar printre altele: "... nu am de gând să mai stau atâtea mandate. Asa cum comentam un articol postat cateva ore mai devreme cu acelasi subiect (!?!), "vulpea, cand n-ajunge la struguri, zice ca-s acri!". Pun pariu ca daca legea va fi adoptata, la viitoarele alegeri locale din 2016, din partea PSD va fi nominat un candidat marioneta,de paie, de-al casei, care va avea rolul sa duca mai departe stilul sefului. Cu alte cuvinte, facand o paralela cu alt caz din zona, o sa fie cam cum a fost acum cativa ani in Federatia Rusa, cand Dmitri Medvedev era presedinte, iar Vladimir Putin are premier. Deci de jure seful statului era Medvedev, dar de facto era tot Putin.

Papu makidonu
13 decembrie 2014
2 mandate

Două mandate sunt de ajuns atât pentru primar cât și pentru consilierii locali, chiar dacă unii dintre ei au fost cinstiți și au făcut ceva bun pentru oraș. Președinții și consilierii județeni trebuiesc desființați . Atribuțiile lor să fie luate de prefect + consilieri ai prefectului. Prefectul și consilierii prefectului să fie aleși de cetățenii județului numai pentru două mandate. La sfârșitul fiecărui an din cei 4 ani de mandat să de socoteală cetățenilor pentru promisiunile nerealizate și să-și dea demisia la cererea cetățenilor. Altfel jaful, corupția și minciunile vor continua ca și până acum, indiferent de partidul de la putere

admirator
14 decembrie 2014
prefectii sunt

numiti de guvern, deci sunt ministry pentru zona respectiva. Daca sunt alesi, judetul devine stat in stat. Nu-s guvernatori, ca-n SUA. Dar consilierii judeteni, ar trebui alesi, ca si consilierii locali. Functia de presedinte al CJ, ar trebui desfiintata si sarcinile impartite intre CJ si prefect! Primarii si ceilalti, isi pot organiza o mafie locala mai puternica decat presedintele, care e foarte sus. Si pot abuza de functie si realegere decenii in sir. Votul popular poate fi masluit si manipulat la nivel local. De aici necesitatea doar a 2 mandate. Si trebuie revazuta si alegerea autoritatilor locale doar intr-un tur de scrutin. E nevoie de 2, mai ales daca populatia nu vine in procent de minim 51% la urne.

vaporeanu
15 decembrie 2014
joburi

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3891 secunde