Ce spune Traian Băsescu despre Margaret Thatcher

127
Ce spune Traian Băsescu despre Margaret Thatcher - traianbasescu37-1365510189.jpg

Președintele României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de condoleanțe prim-ministrului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, la încetarea din viață a Baronesei Margaret Thatcher.


''Am fost extrem de întristat la aflarea veștii despre moartea Excelenței Sale Baroneasa Margaret Thatcher. Doresc să transmit sincerele mele condoleanțe atât dumneavoastră, cât și familiei Thatcher la trecerea în neființă a celei care a fost unul dintre cei mai admirați politicieni atât în țara sa, cât și în străinătate, o personalitate definitorie a politicii britanice postbelice. Margaret Thatcher va rămâne o personalitate politică centrală în Marea Britanie modernă și în istoria modernă, iar cariera sa fructuoasă, ca unul dintre cei mai de succes premieri ai Regatului Unit, va rămâne fără îndoială în memorie cu respect și admirație'', se arată în mesajul președintelui Băsescu.


Șeful statului subliniază că fostul premier britanic a fost martorul schimbărilor ''majore'' care au avut loc după prăbușirea regimurilor comuniste și că a jucat un rol important în apărarea valorilor democrației.  'Lady Thatcher a fost martorul schimbărilor majore care au avut loc după prăbușirea regimurilor comuniste din Europa și, în acest context, a jucat un rol important în apărarea valorilor democrației, libertății și demnității umane. Multe realizări au fost posibile datorită curajului și devotamentului său pentru apărarea valorilor și a principiilor în care credea'', adaugă Băsescu în mesajul transmis.


Totodată el mărturisește că pentru el, personal, Margaret Thatcher a fost un model. ''Ea a aplicat permanent principiile de drept și de liberalism economic și acesta este modul în care eu, ca președinte care a trebuit să se confrunte cu provocările unei țări de după comunism, îmi voi aminti moștenirea thatcherism-ului. Un adevărat patriot, o personalitate de marcă a istoriei recente a trecut în neființă și aș dori să transmit din nou sincere condoleanțe, în numele meu personal și al poporului român'', arată președintele în mesajul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Aprilie 2013
Stire din Actual : MARGARET THATCHER A MURIT
Pagina a fost generata in 0.6678 secunde