Ce surprize a mai pregătit primarul Gabriela Iacobici pentru copiii din comuna Grădina

280
Ce surprize a mai pregătit primarul Gabriela Iacobici pentru copiii  din comuna Grădina - cesurprizeamaipregatitiacobiciga-1439912039.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice din comuna Grădina au pregătit mai multe surprize elevilor din localitate. Și pentru că este vacanță, Primăria comunei Grădina, alături de un sponsor generos, le oferă un cadou binemeritat copiilor din localitate.

"În perioada 17-24 august, 17 elevi, doi însoțitori și șoferul, de la Școala Gimnazială Grădina, care nu au mai fost în taberele din anii trecuți sau la Școala de vară Summer Camp anul acesta, vor merge la Hunedoara, la tabăra de aventură cabana Edelweiss Straja. Costurile acestei tabere sunt plătite de investitorii din zonă, iar transportul elevilor va fi suportat de Primăria Grădina", a spus primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Și pentru că bucuria copiilor este neprețuită, primarul Gabriela Iacobici le-a pregătit o surpriză pentru a începe cu dreptul cursurile școlare și elevilor rămași acasă. Astfel, ei vor avea parte de o zi de distracție la Aqua Magic din stațiunea Mamaia.

"Toți elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Grădina, care doresc să meargă la Aqua Magic, în data de 25 august, sunt rugați să se înscrie pe listă până la data de 19 august. Intrarea este gratuită, iar transportul elevilor va fi suportat de Primăria Grădina. Ei vor fi transportați cu microbuzul școlar", a mai adăugat primarul Gabriela Iacobici.

O asemenea acțiune a mai avut loc și la începutul vacanței școlare, iar copiii au petrecut o zi de neuitat la Aqua Magic.

"Proiectul de la începutul vacanței a fost pus la punct în colaborare cu cei de la Aqua Magic. Intrarea a fost gratuită, iar Primăria și Consiliul Local Grădina au asigurat transportul elevilor. Au fost 110 copii și 20 de însoțitori. A fost o zi minunată, în care copiii s-au simțit foarte bine", a mai spus primarul Gabriela Iacobici.

Lucrări intense la Centrul de prevenire a abandonului

Pe de altă parte, primarul Gabriela Iacobici acordă o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și care au rămas doar în grija bunicilor. Pentru a veni în sprijinul acestora și pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile școlare, Gabriela Iacobici s-a gândit la un proiect pe care îl pune în aplicare cu ajutorul celor de la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Constanța, banii provenind din fonduri europene. Este vorba despre construirea și amenajarea unui Centru de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului, finalizarea acestuia ar urma să aibă loc în luna octombrie a acestui an.

"Sunt părinți care au plecat peste hotare lăsându-i pe cei mici în grija rudelor, unele dintre ele mult prea în vârstă ca să mai aibă puterea de a se ocupa așa cum trebuie de cei mici. Prin acest proiect, încercăm să ajutăm familiile care îi au în creștere. Vrem să sprijinim copiii pentru a nu abandona cursurile școlare. De serviciile centrului, ar urma să beneficieze aproximativ 40 de copii. Ei vor fi consiliați psihologic, iar un bucătar le va face zilnic un meniu proaspăt. Tot aici, școlarii își vor putea face temele sub supravegherea dascălilor. În acest fel, sperăm să scadă riscul ca elevii care nu au părinții aproape să ajungă în centrele de plasament sau chiar să abandoneze cursurile școlare. Cei care vor beneficia de aceste servicii nu vor fi numai din comuna noastră, pot fi și din alte localități aferente județului", a declarat Gabriela Iacobici.

Șeful administrației publice din Grădina a mai spus că obiectivul general al proiectului este integrarea în societate a copiilor defavorizați sau abandonați și asigurarea condițiilor necesare pentru educarea acestora. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0927 secunde