Ce trebuie să faceți pentru a scoate persoanele defuncte de la taxa de habitat

1509
Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța reamintesc că, în conformitate cu prevederile legale, scoaterea de la plata taxei de habitat a persoanelor decedate se face în termen de 30 de zile de la data eliberării certificatului de deces. 

Astfel, moștenitorii constănțenilor decedați în decursul anului 2012, care plătesc taxa de habitat pentru defunct, trebuie să se prezinte la ghișeele agențiilor fiscale cu o copie a certificatului de deces pentru a completa o declarație rectificativă privind numărul de persoane rămase în locuință. 

Formularul tip privind declarația de impunere se găsește pe site-ul instituției, respectiv: www.spit-ct.ro și la ghișeele agențiilor fiscale. 

Declarațiile de impunere completate însoțite de copiile certificatelor de deces pot fi expediate agențiilor fiscale și prin intermediul scrisorilor cu confirmare de primire sau electronice. Scăderea persoanelor decedate de la plata taxei de habitat se face de la data înscrisă în certificatul de deces. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.421 secunde