Ce vrea Victor Ponta de la președinții Consiliilor Județene

284
Ce vrea Victor Ponta de la președinții Consiliilor Județene - 120720094222axm3016-1345665560.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la sediul MAI, că își dorește un parteneriat între Guvern și autoritățile publice locale, adăugând că, în prezent, Executivul nu poate decât să peticească bugetul pentru că țara noastră trebuie să respecte obligațiile asumate în fața partenerilor internaționali.


"Cred că trebuie să instituționalizăm acest dialog prin MAI cu reprezentanții legitimi ai comunităților locale, mai ales că, la rectificarea de buget și până la sfârșitul anului bani prea mulți nu sunt. E un buget aprobat de fostul Guvern. Noi putem să facem mici corecturi acolo unde lucrurile sunt posibile. Acum peticim ce se poate petici. Totul păstrând această restricție pe care o avem, a obligațiilor pe care le avem cu partenerii internaționali", a explicat Ponta. 


El a spus că în prezent este o situație fericită având în vedere că majoritatea conducerilor autorităților publice locale aparțin USL, dar a subliniat că cele patru județe câștigate de Opoziție nu vor fi ostracizate. 


"Din punctul meu de vedere, evident că ne aflăm într-o situație fericită de parteneriat, dar asta nu înseamnă că și cele patru județe care nu aparțin USL - Harghita, Covasna, Alba și Arad - sunt puse de-o parte sau ostracizate, și cele patru județe au exact același statut. Aștept de la dvs o voce puternică, un parteneriat real cu Guvernul. Suntem împreună toți, în această barcă, inclusiv cei patru președinți de CJ care nu sunt de la USL", a afirmat premierul. 


El a adăugat că este necesară o nouă întâlnire în cursul lunii septembrie pentru a pregăti bugetul pentru 2013. 


Primul-ministru Victor Ponta a participat, ieri, la Ministerul de Interne la o dezbatere privind teme de actualitate ale administrației publice locale. 


La întâlnire au mai participat, alături de ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, viceprim-ministrul Florin Georgescu, ministru al Finanțelor Publice, și cei 41 de președinți ai Consiliilor Județene.

În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte privind funcționarea administrației publice, finanțarea acesteia, întărirea disciplinei economico-financiare în domeniu, precum și alte teme de interes general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde