Primarul orașului Ovidiu, George Scupra:

"Centrul Cultural din satul Poiana va purta numele artistului Gabriel Cotabiță"

398
1

Articole de la același autor

De la preluarea mandatului de primar al localității Ovidiu, edilul George Scupra s-a implicat în diverse programe, iar administrația publică locală a investitîn sport, sănătate, dar și în cultură și educație. 


Recent, unul dintre cele mai importante proiecte care s-a aflat în derulare a ajuns la final, urmând ca, în curând, să se facă recepția lucrării după care va fi inaugurat în luna noiembrie. Este vorba despre Centrul Cultural din satul Poiana, ce aparține de orașul Ovidiu, loc unde cetățenii își vor putea petrece timpul liber și unde vor putea să participe la diverse activități educativ-culturale. 


Zilele trecute, la inițiativa primarului George Scupra, consilierii locali din orașul Ovidiu au votat în ședința de consiliu un proiect de hotărâre prin care Centrul Cultural din satul Poiana va purta numele lui Gabriel Cotabiță. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți români de muzică ușoară și pop-rock, dar si prezentator, producător muzical și de televiziune. 


Reprezentanții Primăriei Ovidiu spun că numele artistului Gabriel Cotabiță a fost ales, deoarece părinții acestuia sunt din satul Poiana. Mai mult, în luna noiembrie, atunci când va avea loc inaugurarea Centrului Cultural "Gabriel Cotabiță", artistul va fi prezent la eveniment. În urmă cu doi ani, primarul George Scupra și aleșii locali au atras fonduri și au demarat lucrările de construcții la obiectivul de investiții "Reabilitare, modernizare, dotare și extindere așezământ cultural din satul Poiana". George Scupra susține că proiectul este unul foarte important pentru locuitori, deoarece, în acest loc, nu exista un centru cultural unde oamenii să poată participa la diverse evenimente cultural-sociale. 


"Locuitorii din satul Poiana trebuia să aibă un centru cultural modern. Oamenii de aici nu aveau unde să participe la evenimente. Ei erau aduși la Centrul Cultural din Ovidiu atunci când erau spectacole. Clădirea care a fost reabilitată era veche de 55 de ani și nu mai funcționa de 10 ani. Am depus proiectul în 2013 la Compania Națională de Investiții, anul trecut am primit finanțarea, iar anul acesta este gata. Costurile se ridică la 17 miliarde de lei vechi. Din aceștia, 66% sunt suportați de CNI, iar 34% sunt suportați din bugetul local", a declarat primarul George Scupra. 


El a mai explicat că este o locație nouă și modernă, cu o sală de lectură, centru informatic și o bibliotecă. Tot-odată, are o scenă modernă, unde să se poată țină spectacole, dar și o terasă în exterior. 


Comentează știrea

Poiana lu' Iocan.
30 octombrie 2015
Mortu viu.

"Aleșii" nau aflat ca renumitul artist na murit, doamne ferește! Ca e inca in viata - abia dupa ce se va produce ireparabilul numele lui putea trona căminul cultural. Plus ca il obligă pe cel care nu este originar din acest sătuc, la foarte multe in viata fiind: va trebuie să fie un exemplu în societate și familie. Lasați omul să-ți traiasca viața cum vrea el, iar după - atunci hotăriti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde