Primarul George Scupra:

"Parcurile au devenit o necesitate pentru dezvoltarea unei urbe civilizate"

498

Articole de la același autor

În timp ce prin alte localități arborii verzi sunt tăiați fără niciun regret, administrația publică locală din Ovidiu acordă o atenție deosebită acestui sector. Drept urmare, primarul George Scupra are în lucru mai multe proiecte în cadrul cărora se investește în amenajarea spațiilor verzi și de recreere. Așa se face că o nouă oază de verdeață va lua "naștere" cât de curând.

"Locuitorii din Ovidiu sunt invitați cu mic cu mare, duminică, de la ora 12.00, pentru a inaugura noul parc de recreere din zona Școlii generale nr. 2 din oraș", a transmis edilul din Ovidiu, George Scupra.

De altfel, amenajarea unor spații verzi pe teritoriul orașului a fost una dintre temele de campanie prezentate de primar la alegerile din 2012.

Noul parc care va fi dat în folosință duminică nu este singurul. În aceste momente se află în derulare un proiect mult mai amplu cu denumirea "Parcul de recreere în orașul Ovidiu". El are în vedere creșterea atracției turistice a orașului, respectiv crearea de noi locuri de petrecere a timpului liber pentru locuitori.

Mai exact, este vorba despre amenajarea unui parc pe o suprafață de 5.725 mp, situată între strada Pescarilor și lacul Siutghiol, pe malul lacului. Proiectul este realizat cu fonduri europene, valoarea lui fiind de 8.180.802,70 lei, contribuția Primăriei Ovidiu fiind de numai 2% din suma totală.

"Cu aceste proiecte pot să spun că mi-am mai atins o promisiune făcută în campania electorală. Parcurile au devenit o necesitate și în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a unei urbe civilizate. Zonele de relaxare, odihnă, combinate cu locurile de joacă pentru copii sunt solicitate tot mai mult de către cetățeni. Ca urmare, se depun eforturi susținute pentru amenajarea și modernizarea locurilor de joacă integrate în spațiile verzi. Până acum, malul lacului nu a fost fructificat. Implementarea acestui proiect, rezultat al inițiativei locale a orașului Ovidiu și vizând măsuri de îmbunătățire a spațiilor verzi din oraș, va determina îndeplinirea normelor europene de securitate, ecologice și estetice de amenajare a parcurilor publice", a declarat primarul George Scupra.

El a adăugat că cel mai mare parc din oraș va fi finalizat până la sfârșitul acestui an, lucrările fiind mult mai ample. Astfel, se va amenaja un amfiteatru cu scenă pentru concerte sau spectacole de mică anvergură, terase verzi, în zona de relaxare, prevăzute cu bănci și vegetație specifică, loc de joacă pentru copii cu locuri de stat, bănci perimetrale, o zonă verde dotată cu mese pentru șah. Totodată, se vor mai construi o fântână arteziană, alei pietonale, se vor planta arbori și arbuști, se vor monta bănci și coșuri de gunoi, pergole din lemn, precum și două platforme ce pot găzdui spectacole, concerte, târguri sau expoziții. De asemenea, în parc se va monta un observator astronomic care va cuprinde patru telescoape panoramice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4938 secunde