Cererea lui Băsescu privind suspendarea retragerii cetățeniei moldovenești pe durata procesului de fond, respinsă definitiv

164
Cererea lui Băsescu privind suspendarea retragerii cetățeniei moldovenești pe durata procesului de fond, respinsă definitiv - basesculacotroceni-1491641362.jpg
Curtea de Apel Chișinău a respins, vineri, cererea lui Traian Băsescu de suspendare a decretului prin care președintele Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, până la judecarea pe fond a cauzei, potrivit news.ro. Astfel, a fost acceptat recursul lui Dodon împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău prin care fusese admisă suspendarea decretului.


Conform deciziei Curții de Apel Chișinău, a fost examinat recursul lui Dodon "împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău (sediul central) din 20 martie 2017, prin care a fost admisă cererea avocatului Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a acțiuni intentate în baza cererii de chemare în judecată formulată de avocatul Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian împotriva lui Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu și s-a suspendat executarea Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, până la examinarea cauzei în fond".


Recursul a fost admis, iar decizia Judecătoriei Chișinău a fost casată.


"Se admite recursul declarat de către reprezentantul lui Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi. Se casează încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul central) din 20 martie 2017, prin care a fost admisă cererea avocatului Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a acțiuni intentate lui Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova și s-a suspendat executarea Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova până la examinarea cauzei în fond", a decis Curtea de Apel.


Cererea avocatului lui Traian Băsescu a fost respinsă ca neîntemeiată, iar decizia este irevocabilă.


Traian Băsescu și soția sa Maria au primit cetățenia Republicii Moldova în luna octombrie a anului trecut. La începutul lunii ianuarie, președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras cetățenia lui Băsescu. Ulterior, fostul președinte român a atacat la curtea Supremă de Justiție (CSJ) decretul lui Igor Dodon, iar în februarie CSJ a decis că solicitarea este de competența Judecătoriei Chișinău.


Pentru judecarea pe fond a dosarului, probele vor trebui prezentate până la 2 mai 2017, iar primul termen de judecată este 16 mai 2017, la ora 10:00.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0603 secunde