Traian Băsescu: "Ca președinte, nu ezitam să o demit pe Kovesi, după decizia CCR privind OUG 13"

146
Traian Băsescu:
Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, joi, la România TV, că ar fi demis-o, din calitatea de șef al statului, pe Laura Codruța Kövesi dacă judecătorii Curții Constituționale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituția, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de președintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupție privind modul de adoptare a OUG 13/2017.


"Dacă un șef de stat încalcă Constituția, este suspendat de Parlament. Doamnei Kövesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis și să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă și spectacole absolut interzise de orice legislație internațională la care România este parte cu purtarea cu cătușe a oamenilor prin fața DNA și cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă", a declarat Traian Băsescu.


Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă președintele României, ar fi demis-o pe Codruța Kövesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: "Nu ezitam (...) Vă asigur că la o încălcare de Constituție constatată de Curtea Constituțională, niciun șef din instituție nu ar fi rămas în funcție."






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Tăriceanu: Kovesi se simte vulnerabilă
Miercuri, 22 Februarie 2017
Stire din Eveniment : UPDATE / Kovesi, la Curtea de Apel
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde