Cetățenii străini pot cumpăra terenuri în România fără restricții

137
1
Cetățenii străini pot cumpăra terenuri în România fără restricții - cetateniistraini-1389531092.jpg

Articole recomandate

Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, că de la 1 ianuarie cetățenii europeni pot cumpăra, ca persoană fizică, terenuri din România fără restricții pentru că "există un vid legislativ de aproximativ o lună" până când pot fi impuse condiții suplimentare. "De la 1 ianuarie 2014 au expirat cei șapte ani în care în România nu puteau fi cumpărate terenuri decât de persoane juridice, nu și de persoane fizice din alte țări. Acum când vorbim, orice cetățean, din orice țară, dacă vine și identifică un teren și se înțelege cu proprietarul, îl poate cumpăra fără niciun alt aviz (…) Există un vid legislativ de aproximativ o lună. Nu există în vigoare o altă lege care să pună și alte condiții, până cel mai devreme în 10 februarie, când pot să intre în plen comisiile să lucreze, legea fiind returnată, trebuie refăcută", a declarat Grapini.

Ministrul a spus că "ideea legii respinse a fost atât să existe acest drept de preempțiune pentru români și pentru stat, cât și să se încerce o compactare a terenurilor".

"Luna aceasta nu știu câți (cumpărători - n.r.) o să vină, dar înțeleg că și prețurile au crescut în această perioadă. Nu am constatat personal că ar veni foarte mulți", a declarat Grapini.

Comentează știrea

nastratin
13 ianuarie 2014
da, se pun restrictii

doar cetatenilor romani! guvern si parlament patriot!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.565 secunde