Cîțu așteaptă ca USR să admită că a greșit când s-a aliat cu PSD și AUR

158
Cîțu așteaptă ca USR să admită că a greșit când s-a aliat cu PSD și AUR - cituasteapta-1634234755.jpg
Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi că refacerea coaliției este posibilă în jurul PNL și că acest lucru se poate întâmpla după ce foștii parteneri de la USR își vor asuma public că au greșit când au votat o moțiune de cenzură alături de PSD și AUR.

„Aud foarte mult în spațiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au depus o moțiune cu AUR și care au votat o moțiune alături de AUR și PSD, de la cei care au scos ministrul Sănătății din Guvern și au lăsat România fără ministru. Suntem de acord cu toții că pentru România este importantă stabilitatea și refacerea coaliției, dar refacerea coaliției în jurul PNL. Aceasta este soluția pe care noi o avansăm. Dar nu aș trece foarte ușor peste modul în care s-a ajuns aici. Nu poți să spui că astăzi ești responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână. Dacă vrem să trecem peste acest moment, să recunoască o greșeală, și apoi mergem mai departe”, a declarat Florin Cîțu.


Premierul interimar spune că nu s-a discutat scenariul în care Dacian Cioloș să se retrag și PNL să propună un alt premier, nu Florin Cîțu.

„Vorbim scenarii. Până acum nu s-au discutat. Noi spunem că suntem de acord să trecem peste acel moment și să refacem coaliția în jurul PNL. Dar vreau să amintesc că astăzi ne aflăm aici pentru că cei care vorbesc de responsabilitate au fost iresponsabili. Au votat o moțiune cu PSD și AUR. Nu am fi avut această problemă astăzi. Putem să discutăm astăzi, dar după ce își vor asuma public această greșeală”, a mai declarat Cîțu.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3836 secunde