Ciucă: “Mai mulți bani de la Bruxelles pentru fermierii afectați de exporturile de cereale ucrainene”

183
Ciucă: “Mai mulți bani de la Bruxelles pentru fermierii afectați de exporturile de cereale ucrainene” - cerealeucrainaexportdiscutiimae-1681921281.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a primit răspuns la scrisoarea trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitor la criza cerealelor ieftine din Ucraina.
Premierul a scris că este pregătit un nou pachet financiar destinat fermierilor, care va avea valoare dublă față de cel inițial.


“În scrisoarea pe care am trimis-o zilele trecute președintei Ursula von der Leyen, am cerut măsuri pentru protejarea fermierilor afectați de exporturile de cereale ucrainene. Prin răspunsul trimis, Comisia Europeană susține fermierii români și industria alimentară, așa cum o facem și noi, de la nivelul guvernului.


De la Bruxelles va mai veni încă un pachet financiar destinat fermierilor din țările afectate, care va avea o valoare aproape dublă față de cel inițial, așa cum a cerut și președintele Klaus Iohannis. De asemenea, vor fi adoptate măsuri preventive pentru anumite categorii de cereale produse în Ucraina, precum grâul, porumbul, rapița și floarea-soarelui.


Executivul european a promis și o investigație asupra unor produse sensibile, însoțită de adoptarea unor proiecte de reglementări europene privitoare la reînnoirea măsurilor comerciale autonome pentru încă un an, după expirarea lor programată pentru 5 iunie. De prelungirea acestor măsuri excepționale depinde ajutorul pe care UE îl dă Ucrainei, pe plan comercial.
Orice măsură luată unilateral ar fisura unitatea și solidaritatea europeană cu Ucraina în fața invaziei rusești și ar avea ca efect diminuarea sprijinului pe care întreg continentul îl dă țării vecine, atacată în mod neprovocat de Federația Rusă. Statele membre nu pot să ia măsuri în mod individual, ci trebuie să se ralieze unei politici europene integrate”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de socializare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2804 secunde