Tinerii fermieri au accesat în număr mare un program de succes

201
Tinerii fermieri au accesat în număr mare un program de succes - rosii-1680623430.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 3.000 de tineri fermieri din toată țara s-au înscris și anul acesta în cel mai căutat program, programul Tomata. 
Județul fruntaș la cereri depuse este Olt, unde s-au înscris peste 7.000 de beneficiari. Din județul Constanța s-au înscris 129 de cultivatori de legume, din care persoane sub 40 de ani doar 39.


„Programul Tomata are deja o anumită vechime și iată că acest număr mare de cereri îi conferă o consistență mai pronunțată. Acum avem peste 7.150 de tineri înscriși în program, este o cifră care ne onorează. Dacă privim spre anul 2019, atunci aveam doar 1224 tineri care renunțaseră la pribegie și au revenit în țară pentru a se apuca de această activitate. Avem satisfacția realizării actului normativ încă din anul 2022, fapt care asigură predictibilitatea Programului. Nu există județ care să nu aibă un cultivator de tomate înscris în Program, chiar și acolo unde nu sunt condiții prielnice cultivării tomatelor în spații protejate, cum ar fi în Covasna, Harghita sau Brașov”, a declarat ministrul Petre DAEA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6382 secunde