CJC a decis ! Fostul polițist, Costel Stamat, director la Direcția de Pază a județului Constanța

2022
6
Consilierii județeni au votat, în unanimitate, vineri, proiectul de hotărâre referitor la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Pază a județului Constanța a fostului polițist, Costel Stamat. 


Numirea prin votul consilierilor județeni este valabilă până la organizarea unui concurs. Fostul polițist Costel Stamat, în vârstă de 50 de ani, a lucrat la IPJ Constanța, mai exact, a fost adjunctul șefului Secției 2 Poliție. Totodată, de-a lungul carierei a fost ofițer specialist la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța. 


Este licențiat al Academiei de Poliție "A.I Cuza", Facultatea de Poliție, specializarea Științe-Juridice – Drept. A urmat cursuri postuniversitare în specializarea Criminalistică și un master cu specializarea de Drept penal. 


Direcția de Pază se află în subordinea Consiliului Județean Constanța. Încă de luna trecută, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a anunțat că va fi desemnată o nouă persoană care să preia conducerea.


"În privința Direcției de pază, încă nu s-a încheiat controlul la acea instituție, dar în ședința CJC din luna septembrie voi propune aleșilor județeni să fie nominalizată o persoană care să asigure conducerea interimară a Direcției. Acum, aceasta este condusă de Sebastian Rancichi, delegat prin ordin al președintelui CJC de la 25 iulie, după ce Lucian Giurcă și-a înaintat demisia în urma evenimentelor petrecute în traficul rutier constănțean", declara președintele CJC, Horia Țuțuianu. 


Luna trecută, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a dispus un amplu control la Direcția Județeană de Pază, însă directorul instituției Lucian Giurcă, nu a mai așteptat rezultatul anchetei și a demisionat.


"Am dispus Corpului de Control dar și Compartimentului Audit, o verificare atât a activității Direcției Județene de Pază, cât și ai indicatorilor economici și finaciari. Aștept raportul celor două organe de control în cel mai scurt timp. În ceea ce privește incidentul din trafic, am spus-o și o repet: Direcția Județeană de Pază este o instituție unde ordinea și corectitudinea trebuie să primeze. Reprezentanții Direcției trebuie să se comporte în concordanță cu normele legale și morale. Nu voi tolera niciunui angajat fapte care să aducă prejudicii de imagine instituțiilor statului. În cazul în care se constată că domnul Lucian Giurcă a încălcat legea, organele abilitate vor lua măsurile ce se impun", a precizat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. 


În ceea ce îl privește pe Valentin Oprică, inspector de securitate în cadrul Diviziei de Pază, acesta a fost suspendat temporar din activitate, o decizie fermă urmând să fie luată după finalizarea anchetei interne.


Pe de altă parte, reprezentanții CJC au menționat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi reprezentanți ai Direcției Județene de Pază, surprinși de organele de Poliție sub influența alcoolului, nu se aflau în interes de serviciu. 


Reamintim că, în luna iulie, Valentin Oprică a condus în stare de ebrietate o mașină a Direcției Județene de Pază, iar Lucian Giurcă, și el în stare de ebrietate, ar fi tras mai multe focuri cu o armă de tip airsoft de la geamul autoturismului. 


Comentează știrea

petrica
30 septembrie 2017
legea olguta!

legea olguta spune ca nu are voie odata ce are pensie de la stat (fost politist) sa fie angajat iar la stat sau se aplica doar la prosti?

Dragnea
30 septembrie 2017
La pușcărie cu penalii din poliție

Este conflict de interese, ă ieșit la pensie de la stat și la-ti angajat tot la stat ? La pușcărie toți care ați votat și el care ă candidat, huooo primăriei constanța

Alex
1 octombrie 2017
Hotii!

Cum ramane cu cumulul pensie-salariu la stat

Misu
1 octombrie 2017
Bravo!!!

Avem tineri care nu se pot apropia de posturile de la stat din cauza la militari si politisti, care au iesit la pensie la 48 ani. Tara de cacat.

Liviu
1 octombrie 2017
Citeste

Ce treaba are primaria? Nu stii sa citesti? Este vorba despre Consiliul Judetean.

Răspuns la: La pușcărie cu penalii din poliție
Adăugat de : Dragnea, 30 septembrie 2017
Este conflict de interese, ă ieșit la pensie de la stat și la-ti angajat tot la stat ? La pușcărie toți care ați votat și el care ă...
costica
1 octombrie 2017
Cel mai important moment este acum!

Oferta extrem de serioasa !Cautam oameni pasionati care doresc sa lucreze pe Internet, part-time sau ca un al doilea loc de munca. Salariu 200 eur. Garantam prin contract plata salariului. Metode de lucru si dovezi de seriozitate dupa primirea codului de reprezentant. Rugam seriozitate maxima ! Detalii numai la email pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde