În timp ce confratele Mazăre pune condiții

CJC preia, de mâine, patru unități sanitare prin hotărâre de consiliu

1578
Consiliul Județean Constanța va prelua oficial managementul asistenței medicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Spitalul de Ftiziologie Agigea și Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud. Preluarea celor patru unități sanitare se va face prin hotărâre de consiliu județean, hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței de mâine. Așa cum se menționează în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Consiliului Județean Constanța, preluarea managementului asistenței medicale pentru unitățile menționate se va face pe bază de protocol încheiat între Consiliul Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța.
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a solicitat, săptămâna trecută, administrațiilor locale din Constanța, Mangalia, Cernavodă, Medgidia, Hârșova, Băneasa și Consiliului Județean Constanța să înceapă demersurile pentru preluarea managementului asistenței medicale a zece unități sanitare din județ, printre care și cele patru menționate mai sus.
Solicitarea prefectului a venit, la momentul respectiv, ca urmare a unei videoconferințe cu privire la aplicarea Hotărârii de Guvern Nr. 529/2 iunie 2010 pentru aprobarea menținerii managementului asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale care au desfășurat faze-pilot, precum și a Listei unităților sanitare publice cu paturi pentru care se menține managementul asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale și la Primăria Municipiului București.
De remarcat este faptul că în timp de confratele Nicușor Constantinescu de la Consiliul Județean Constanța a întocmit deja un proiect de hotărâre pentru punerea în aplicare a hotărârii de guvern, primarul Radu Mazăre nu a părut tocmai gata să preia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, punând condiții pentru preluarea unității. "O să preiau spitalul în momentul în care voi ști că este asigurată sursa de finanțare, pentru că noi trebuie să ne gospodărim cu lucrurile noastre. Nu pot să iau acum bani de la cartierul de locuințe ieftine pentru tineri ca să bag în spital pentru că cei de la Guvern nu fac lucrul acesta sau nu vor să-l facă", a declarat, în urmă cu ceva vreme, primarul constănțean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde