În ciuda crizei,

CJC se pregătește să dea 400.000 euro pentru bărcuțele de vară

634
CJC se pregătește să dea 400.000 euro pentru bărcuțele de vară - fd1e1971f70705af958fce3debc479dd.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța (CJC) pare că a intrat în febra pregătirilor pentru show-urile cu avioane și bărcuțe.
După World Elite Aerobatic Formula, aleșii locali vor dezbate în ședința de mâine implicarea CJC (din nou!!!) în sprijinirea competiției "Class 1 Romanian Grand Prix 2009". Concursul, programat în perioada 28-30 august, este echivalentul Formulei 1 pentru ambarcațiunile cu motor. CJC intenționează să cheltuiască 400.000 de euro pe acest proiect.

Potrivit proiectului cu numărul 41 înscris pe ordinea de zi, Consiliul Județean Constanța, în calitate de coorganizator al competiției "Class 1 Romanian Grand Prix 2009", urmează să aloce suma de 400.000 de euro pentru realizarea întrecerii sportive.
În expunerea de motive, se precizează că, prin adresa nr. 33/14.11.2008, înregistrată la CJC, Clubul Sportiv Power Marine a solicitat un sprijin financiar în valoare de 400.000 de euro în vederea organizării concursului.
Singurul argument invocat pentru susținerea acestui proiect este că "evenimentul, al cărui debut în România a avut loc în anul 2007, a fost foarte bine primit atât de public, ca manifestare, cât și de către Federația Internațională WPPA, ca organizare". Nu se precizează însă cine a făcut evaluarea aprecierii de "foarte bine primit de public" și nici ce tip de cercetări demonstrează valabilitatea acestui rezultat. După derularea proiectului, cu bani de la bugetul local și județean, constănțenii se vor putea mândri că au contribuit la "obținerea recunoașterii acestei ramuri sportive în țara noastră și la înființarea unei fundații de profil". Acestea sunt singurele beneficii de care constănțenii se vor bucura în urma desfășurării mult mediatizatului eveniment.

Aleșii se abțin
Consilierii județeni ai PNL, Doina Carp și Eugen Silaghi, s-au ab-ținut să facă orice fel de comentarii privind această inițiativă, motivând că nu au ajuns în posesia proiectelor și nici a documentației care să cuprindă motivele care susțin organizarea întrecerii. Nici social-democratul Ion Dumitrache nu
s-a putut pronunța asupra acestui proiect. "Nu știu despre ce proiect este vorba. Trebuie să văd toate proiectele de pe ordinea de zi, să văd motivarea pentru acest proiect", a precizat el, adăugând că ieri după-amiază urma să intre în posesia documentației aferente.
Din aceleași motive, și democrat-liberalul Mihai Petre a evitat să dea un răspuns ferm însă a menționat că pedeliștii ar putea solicita CJC să reducă suma destinată organizării competiției.

"Viță de vie", în valoare de… 630.000 de lei
Un alt proiect ce a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de mâine vizează alocarea sumei de 630.000 de lei Dr. Ing. Ec. Ion M. Pușcă pentru reeditarea în limba română și editarea în patru limbi de circulație internațională (engleză, franceză, germană și rusă) a lucrării "Vechi soiuri românești de viță de vie". În expunerea de motive, se arată că lucrarea urmează să fie tipărită în 2.000 de exemplare pentru fiecare limbă. Jumătate din numărul de exemplare va fi la dispoziția CJC pentru a fi oferite delegațiilor ce vor vizita județul Constanța.
Aleșii ar mai putea aproba în ședința de mâine și alocarea sumei de 7.000 de lei Uniunii Scriitorilor din România, Filiala "Dobrogea" pentru editarea antologiei de poezie "Țara lui Poseidon". Potrivit expunerii de motive, antologia cuprinde "o selecție de poeme pe tema mării a celor mai mari scriitori ai lumii din Antichitate și până în prezent".
În plus, CJC vrea să se implice și în proiectul derulat de Asociațiunea pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român Astra Despărțământul "Mihail Kogălniceanu" - Iași. Este vorba de Tabăra de Cultură și Civilizație Românească "Acasă la Noi", ediția a XIII-a 2009, ce se va desfășura în perioada 29 iunie - 5 iulie la Constanța. Pentru acest eveniment, CJC ar putea aloca suma de 10.000 de lei.
Consilierii vor supune dezbaterii și proiectul privind alocarea sumei de 3.593,80 lei pentru premierea câștigătorilor ediției speciale de 1 iunie a emisiunii "Noroc că știi" realizată de Televiziunea Neptun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.518 secunde