George Dragomir și Eduard Martin, la extremele clasamentului prezenței la votul final în Parlament

2631
George Dragomir și Eduard Martin, la extremele clasamentului prezenței la votul final în Parlament - 37f4960c102124ed2af6ab2fa7f3f223.jpg
Institutul pentru Politici Publice a prezentat, ieri, noi date din raportul de monitorizare a activității parlamentare din prima sesiune a actualului mandat. Studiul vorbește detaliat despre conduita parlamentarilor, despre prezența și absențele deputaților și senatorilor, precum și despre aspecte ce țin de activitatea lor în comisiile de specialitate.
Referitor la prezența deputaților și a senatorilor la lucrări, s-a constatat că, în ultimii ani, parlamentarii și-au exprimat din ce în ce mai mult, în mod public, opinia potrivit căreia evaluarea numărului de absențe la activitatea din plen sau din comisii ar constitui o modalitate superficială de a cataloga dimensiunea activității totale a alesului în legislativ. În pofida părerii acestora, autorii raportului subliniază că "prezența la lucrările Camerei Deputaților și Senatului reprezintă o primă condi-ție pentru îndeplinirea mandatului", dar și că IPP consideră că este imposibil ca un parlamentar să poată fi prezent la 100% din voturile dintr-o sesiune. Pe de altă parte, în raport e menționat: "Nu considerăm, însă, că există niciun motiv temeinic pe care să îl invoce (n.r. - parlamentarii) pentru a justifica o prezență sub 50% în toată sesiunea".
Referitor la parlamentarii constănțeni, mai exact la prezența la voturile finale din plenul Camerei Deputaților, deputatul PSD Eduard Martin ocupă primul loc în topul absențelor. Potrivit anexei din raportul IPP, social-democratul a participat la doar 42 de ședințe din totalul de 311 voturi finale în Parlament, ceea ce înseamnă, în procente, o prezență de doar 14%.
La polul opus se află deputatul PNL George Dragomir, cu o prezență de 99% la votul final, el participând la 307 din cele 311 ședințe. Urmează, apoi, în ordinea prezenței, la egalitate, Aledin Amet, deputat UDTTMR și Matei Brătianu, din partea PSD care, conform datelor raportului, au fost prezenți la 276 din voturile finale.
Deputații Constantin Chirilă și Iusein Ibram se situează pe același loc în clasament având, fiecare, o prezență de 84%, urmați de pedelistul Zanfir Iorguș și, la diferență de doar un procent, de Maria Stavrositu, deputat PD-L pe Colegiul 10, aceștia din urmă participând la 243, respectiv 239 din voturile finale. În a doua jumătate a clasamentului se regăsesc parlamentarii social-democrați Antonella Marinescu, Manuela Mitrea și Cristina Dumitrache, care au, în ordine, o prezență de 68%, 63%, respectiv 38%. Coada listei, sau, privită în sens invers, fruntașii acesteia sunt liberalul Mihai Lupu, deputatul Colegiului 2, care a participat la doar 95 din cele 311 voturi finale, și respectiv Eduard Martin, care figurează cu 42 de prezențe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2576 secunde