Mai puțin zgomotoși decât seniorii

Tinerii PD-L și PSD Constanța se instalează încet, dar sigur la conducerea deconcentratelor din județ

4543
Tinerii PD-L și PSD Constanța se instalează încet, dar sigur la conducerea deconcentratelor din județ - 50ea66733fe5ab8e78590f0292c5921c.jpg
Ceva mai puțin gălăgioși decât seniorii și, după toate semnele, mai "operativi" decât ei, tinerii democrat-liberali, dar și cei social-democrați constănțeni au reușit, după alegerile parlamentare de astă toamnă și, respectiv, după instalarea la guvernare, să ocupe posturi de conducere în mai multe dintre instituțiile deconcentrate din județ.
Astfel, în ceea ce-i privește pe liderii Organizațiilor de Tineret ale PD-L Constanța - Municipală și Județeană - aceștia au fost sau urmează să fie numiți în funcții de conducere în structurile care, ulterior semnării protocolului de guvernare, au revenit democrat - liberalilor. Concret, dacă Andreea Nistor, președintele Organizației Municipale de Tineret a PD-L Constanța, ocupă, din luna februarie, funcția de director al Direcției Comerciale din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC), Adrian Sponte, liderul Organizației Județene urmează să fie numit, în viitorul apropiat, director coordonator al Centrului Zonal de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Sud - Est. În ceea ce-l privește pe Sponte, se pare că întârzierea numirii sale n-ar fi un motiv de îngrijorare, și asta pentru că la niciunul dintre cele opt centre regionale din țară nu a avut loc, până acum, schimbarea "gărzii" de conducere. În ceea ce o privește pe Andreea Nistor, ea lucrează în cadrul APC Constanța de zece ani, ocupând în perioada 2005-2007 funcția de șef Birou Strategie și Integrare Europeană și activând, ulterior, în cadrul Serviciului Dezvoltare și Achiziții Publice.
Alți tineri pedeliști care ocupă, în prezent, funcții de conducere, sunt Alexandru Maxim, membru al Organizației Județene de Tineret, Nicolae Ploscaru, vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al OTPD-L Constanța, precum și Vlad Stănculescu. Ei sunt, în ordine, director coordonator al Direcției Regionale de Poștă, director coordonator adjunct al Oficiului Județean de Poștă și director general al Companiei Naționale de Radiocomunicații (RADIONAV).
Chiar dacă nu mai e membru în Organizația de Tineret, ci în aceea Ju-dețeană a seniorilor PD-L Constanța, Cristina Brânzoi s-a instalat, și ea, într-un post de conducere și anume la șefia Direcției Județene pentru Tineret. În pofida faptului că încă nu a semnat contractul de management, pedelistei i-a parvenit, la începutul săptămânii trecute, ordinul de numire în funcție, document semnat de Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob - Ridzi. Actual consilier județean, Brânzoi a avut susținerea partidului pentru a-l urma, la conducerea instituției, pe liberalul Claudiu Teliceanu.

"O motivare pentru tinerii pesediști"
De cealaltă parte, nici tinerii social-democrați din Constanța nu stau degeaba. În sensul acesta, președintele Organizației Municipale de Tineret a PSD, George Vișan, a menționat că, în cursul acestei săptămâni, e foarte probabil să preia funcția de director coordonator al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație Constanța. El a susținut, cu câteva zile în urmă, proiectul de management pentru șefia instituției, preluarea oficială a funcției depinzând în acest moment de semnarea ordinului de numire de către Ministrul pentru IMM-uri, Comerț și Mediu de Afaceri, social-democratul Constantin Niță.
Tot liderul Organizației Municipale a TSD a lăsat de înțeles că tineretul social-democrat de la malul mării este mulțumit de numirile făcute, acestea din urmă reprezentând "o motivare pentru ceilalți tineri din partid". El a amintit, în acest context, și numirea lui Bogdan Dima la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, dar și pe cea a lui Aurel Șușman, de asemenea membru al Organizației Municipale de tineri pesediști, la conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța (A.P.I.A.).
Ca o concluzie, liderul municipal al tineretului pesedist constănțean a declarat că, în opinia sa, "tinerii pesediști se mișcă bine întotdeauna".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.482 secunde