COD PORTOCALIU. Măsuri ale Comandamentului de iarnă din Mangalia

134
COD PORTOCALIU. Măsuri ale Comandamentului de iarnă din Mangalia - mangalia1-1390824557.jpg

Articole de la același autor

Comandamentul de iarnă de la nivelul municipiului Mangalia s-a întrunit luni dimineață, începând cu ora 9.00, pentru a stabili măsurile care se impun a fi aplicate ca urmare a condițiilor meteorolgice existente. Administratorul public al municipiului Mangalia, Romulus Dumitrana, șeful Comandamentului de iarnă a declarat că "la această oră pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, acționează un număr de nouă utilaje de deszăpezire atât pe arterele principale, cât și pe străzile secundare în funcție de spațiile existente și modul în care au fost parcate mașinile. 


În cadrul întrevederii s-a evaluat situația de la nivelul orașului și s-a luat hotărârea implicării tuturor factorilor decizionali pentru ca activitățile din localitate să nu fie îngreunate din cauza condițiilor meteo". Începând de ieri seară, între orele 23.00-04.00, firma care asigură deszăpezirea în Mangalia a intervenit pe străzi și a împrăștiat material antiderapant, iar de la ora 04.00 dimineața, utilajele din dotare funcționează permanent pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Atât în oraș, cât și în stațiuni funcționează cele nouă utilaje, dispuse după cum urmează: o lamă în stațiunile Neptun și Olimp, un buldoexcavator în zona IAS Mangalia, iar restul utilajelor în oraș. 


Președintele Comandamentului de iarnă, Romulus Dumitrana a mai declarat că societatea Polaris este pregătită să suplimenteze numărul utilajelor, dacă va fi nevoie. De asemenea, pentru descongestionarea trotuarelor s-au format echipe de muncitori, care vor împrăștia nisip și sare, imediat ce vântul va scădea în intensitate. În depozitele firmei de deszăpezire există suficient material antiderapant, aprox. 8 tone de nisip cu sare și aproximativ o tonă de sare, care va fi împrăștiat pe străzi. Toate instituțiile sunt gata să preia cazurile speciale și să evacueze persoanele înzăpezite, dacă situația o impune. "Există unele probleme la centrala nr. 14, unde unul dintre coșurile de fum este înclinat și ar putea să cadă. Zona a fost izolată. Am găsit la Agigea o macara, însă din cauza vremii nefavorabile, utilajul nu poate fi adus. Imediat ce vremea ne va permite vom rezolva problema", a mai spus șeful Comandamentului de iarnă. 


La nivelul municipiului nu se înregistrează probleme în furnizarea energiei termice, iar unitățile de învățământ sunt închise cu excepția celor trei gradinițe cu program prelungit 1, 3 și 7, care au primit derogare de la IȘJ Constanța. De asemenea, reprezentanții ISU împreună cu cei ai Garnizoanei Mangalia, Poliției de Frontieră, Poliției Mangalia și ai tuturor factorilor de decizie de la nivel local sunt pregătiți să intervină pentru eventuale acțiuni specifice, în cazul în care vor fi solicitați. La ora transmiterii prezentului comunicat, la nivelul orașului nu s-au înregistrat evenimente deosebite, cauzate de depunerile de zăpadă. Autoritățile sfătuiesc populația să nu părăsească domiciliul dacă nu este necesar, iar în cazuri deosebite să apeleze numărul unic de urgență 112.


Persoanele care se confruntă cu probleme sau care doresc să semnaleze situații grave o pot face la numerele de urgență ale Comandamentului de iarnă: 0756. 201. 223; 0756. 201. 224. De asemenea, Garnizoana Mangalia, care va pune la dispoziție militari pentru eventuale intervenții, poate fi contactată la numărul de telefon: 0241. 75. 22. 67


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3246 secunde