Cum se pot aerisi caloriferele, iarna

931
2
Cum se pot aerisi caloriferele, iarna - cumseaerisesc26-1390743325.jpg

Articole de la același autor

M-am mutat, la sfârșitul lui decembrie, într-un apartament care n-a fost locuit vreo doi ani. Am probleme cu caloriferele, nu se încălzesc peste tot. Se pot aerisi în această perioadă sau trebuie să aștept până se taie căldura? A. Fiorea".


Într-adevăr, ing. N. Zidaru ne-a confirmat că este de preferat ca aerisirea caloriferelor să se facă la momentul probei de toamnă sau după  câteva zile de la introducerea apei în instalația termică, întrucât este posibil să mai rămână aer pe țevi, ca și în calorifere, dealtfel. Cum dumneavoastră, doamnă Fiorea, nu vă aflați în această situație, specialistul este de părere că le puteți aerisi și acum. Cu condiția de a avea la îndemână o găleată suficient de mare în care să curgă apa, după ce iese aerul.


Aerisirea este una dintre condițiile care permit funcționarea caloriferelor la întreaga capacitate. Atenție, însă, în această situație nu se pune problema aerisirii coloanei din instalația termică a blocului, ci a fiecărui calorifer din apartamentul dumneavoastră. Și nu în ultimul rând, va trebui să opriți robinetul caloriferului de pe tur.


Cel de pe retur rămâne deschis, iar aerisirea caloriferului se consideră terminată în momentul în care pe la orificiul de aerisire iese numai apă. Apoi, se închide robinetul de aerisire și se deschide robinetul de tur. De precizat că aceeași operație se face la toate caloriferele din casă. De preferat ar fi să apelați la ajutorul unui cunoscător, pentru a evita situațiile neplăcute.


Comentează știrea

calu
27 ianuarie 2014
calorifere

Bai tovarase ziarist, daca inchizi atat pe tur cat si pe retur n-o sa faci nimic....! Mai bine pune mana si invata inainte sa dezinformezi cititorii.

ion
27 ianuarie 2014
aerisire

se inchide turul, atat... returul ramane deschis

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Social : CONSTANȚA, SUB COD GALBEN DE NINSORI
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru  protejarea copiilor, iarna
Pagina a fost generata in 0.9907 secunde