Medicul de gardă

Dantură sensibilă. Ce-i de făcut

120
Dantură sensibilă. Ce-i de făcut - danturasensibila26-1390743396.jpg

Articole de la același autor

"În ultimul timp, dacă beau o cafea sau un ceai mai fierbinți aproape că mă dor dinții puțin timp, apoi senzația dispare. Se întâmplă asta și acum, pe ger, când respir aerul ăsta puternic. Ce-mi recomandă stomatologul, vreo pastă de dinți specială, medicamente pentru dinți sensibili? Cu mulțumiri anticipate pentru răspuns, Adriana Voica".
Într-adevăr, se poate vorbi despre sensibilitatea dinților dacă apar dureri după ce se consumă un aliment rece sau cald. Iar medicul stomatolog Loredana Stănică ne-a confirmat că persoanele cu dinți sensibili au o senzație de disconfort chiar și după ce au respirat o gură mai rece de aer. La toate acestea se adaugă și durerile care apar în timpul peria-jului dinților. Totuși, dacă durerea este intensă și persistentă, persoana în cauză ar trebui să se adreseze unui stomatolog. 
Conduita persoanei afectate. Ca măsuri de prevenire, ar fi bine ca temperatura alimentelor consummate să nu fie la extreme, adică nici prea caldă, nici prea rece. Pe de altă parte, și pentru periaj ar trebui să se folosească o pastă de dinți creată special pentru dinți sensibili, ale cărei proprietăți pot reduce semnificativ efectele neplăcute resimțite din cauza unor obiceiuri alimentare vechi, la care nu putem renunța prea ușor, cum este, de exemplu, servirea unei cafele fierbinți sau a unei băuturi abia scoase din frigider.  
Efecte benefice asupra danturii sensibile poate avea și mărul, care este o veche formulă de întreținere a dan-turii, atunci când nu ne putem spăla pe dinți, din tot felul de motive. Cu condiția ca mărul să fie mes-tecat îndelung și nu mâncat pe fugă.
Medicul a ținut să mai precizeze că un control stomatologic de rutină este mai mult decât necesar dacă ne dorim ca lucrurile să nu se complice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3885 secunde