Călin Popescu Tăriceanu:

"Codul fiscal e singura cale pentru a avea o creștere sustenabilă a salariilor"

105

Articole de la același autor

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că noul Cod fiscal, care "trebuie pus în aplicare netrunchiat", reprezintă singura cale pentru a avea o creștere sustenabilă a salariilor. 


"Aud o afirmație repetată obsesiv: creșterea salariilor bugetarilor reprezintă pomeni electorale. Nimic mai fals. Aceasta este gândirea celor blocați în logica de austeritate care au tăiat salariile și pensiile în 2010: strângem cureaua la nesfârșit. Adevărul este altul: salariile bugetarilor pot și trebuie să crească, odată cu salariile românilor care lucrează în mediul privat. Sunt primul care susține necesitatea unei noi legi a salarizării care să pună pe baze solide și predictibile creșterile salariale. Dar această lege a salarizării nu poate să fie pusă în aplicare fără noul Cod fiscal", afirmă Tăriceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 


Potrivit președintelui Senatului, creșterea consistentă și pe termen lung a salariilor nu se poate face într-o logică a austerității, pentru că se blochează motorul care asigură sustenabilitatea acestei creșteri. 


"Fără acest nou Cod fiscal care asigură o creștere economică consistentă și pe termen lung, motorul economiei nu va funcționa la parametri care să asigure creșteri semnificative", mai spune Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5002 secunde