Coinculpata lui Mazăre ar putea fi disponibilizată din Primăria Constanța

2437
Coinculpata lui Mazăre ar putea fi disponibilizată din Primăria Constanța - 4b53bcb56b81f03b2e13f08bccaa8388.jpg
Ramona Dospinescu, directorul Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanța a declarat, ieri, pentru "Cuget liber", că este foarte posibil ca numele său să figureze pe lista de disponibilizări, urmare a OUG 63/2010 inițiată de Ministerul Administrației și Internelor pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru adoptarea unor măsuri financiare.
Cunoscută drept unul dintre cei mai apropiați oameni ai primarului Radu Mazăre, coinculpata acestuia în dosarul retrocedărilor cu cântec, retrocedări care, potrivit DNA, au creat un prejudiciu estimat la 114 milioane euro - sumă din care 77,77 milioane reprezintă prejudiciu în dauna statului, iar 36, 16 milioane în dauna municipiului Constanța -, Dospinescu a explicat că, dat fiind faptul că Primăria trebuie să funcționeze, potrivit actului normativ, cu o organigramă redusă cu câteva sute de angajați, nu e deloc exclus ca, începând din viitorul foarte apropiat, să nu mai fie director al Direcției Patrimoniu. "Încă nu știm ce va decide Radu Mazăre. Toți suntem pe lista neagră. Așa că de mâine s-ar putea să nu mai fiu director. Nu știu la câți dintre directori va renunța Mazăre", a mai menționat ea.
Funcționarul Primăriei Constanța a declarat totodată că nu se cunosc criteriile conform cărora aceste disponibilizări din administrația locală vor avea loc, dar și că direcțiile de specialitate ale Primăriei fac o serie de simulări în vederea propunerii organigramei reduse.
De reținut este și că, așa cum a specificat Ramona Dospinescu, Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanța funcționează, în acest moment, cu 42 de angajați, între aceștia figurând, spune ea, inclusiv cei de la Registrul Agricol.
Va fi interesant de urmărit în ce măsură actul normativ îl va determina pe Mazăre să renunțe la unul dintre oamenii care, e de notorietate, îi sunt foarte apropiați și, am putea spune, fideli.
Nu în ultimul rând, amintim că, în conformitate cu declarațiile făcute la începutul acestei luni de viceprimarul Decebal Făgădău, ordonanța care prevede reducerea aparatului bugetar din toată țara cu peste 53.000 de posturi ar determina, în cadrul Primăriei Constanța, potrivit unor calcule de simulare, disponibilizarea a 349 de angajați, numărul maxim de salariați ai instituției trebuind să fie de 798.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1406 secunde