Colegiul Prefectural Constanţa a stabilit măsurile luate de autorităţi în perioada sărbătorilor de iarnă

1329
Colegiul Prefectural Constanţa a stabilit măsurile luate de autorităţi în perioada sărbătorilor de iarnă - img20221219wa0016-1671437844.jpg

Articole de la același autor

Luni, 19 decembrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia toate instituțiile cu atribuții specifice au prezentat planurile de măsuri pentru gestionarea perioadei sărbătorilor de iarnă, pe raza județului Constanța.



Astfel, IPJ Constanța a comunicat că dispozitivele de siguranță publică vor acționa în funcție de evoluția situației operative, pe raza localităţilor urbane şi rurale cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă. Dispozitivele de ordine publică vor fi dimensionate corespunzător, cu precădere în timpul manifestațiilor publice de amploare, un exemplu în acest sens fiind activitățile organizate de Revelion.

Pe linia de siguranță rutieră, IPJ Constanța va adapta dispozitivele de poliție rutieră, pe timp de zi şi noapte, de regulă în zonele şi pe arterele intens circulate, în raport cu evoluţia situaţiei operative. De asemenea, va fi asigurată continuitatea dispozitivului rutier, precum şi reorientarea unor elemente de dispozitiv pentru realizarea unei prezenţe active pe principalele drumuri naţionale.

În perioada aferentă sărbătorilor de iarnă vor fi angrenate în activități o medie zilnică de peste 225 de forțe, din care o medie zilnică de peste 170 de lucrători de ordine publică, peste 35 de poliție rutieră și 20 de alte forțe. De asemenea, vor fi utilizate o medie zilnică de peste 100 de mijloace, respectiv, peste 85 de mijloace de ordine publică, 20 de poliție rutieră și 10 alte forțe.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța vor verifica, cu prioritate, obiectivele identificate că funcționează fără autorizația de securitate la incendiu (mall-uri, hipermarket-uri, supermarket-uri, piețe, târguri și complexe comerciale, lăcașuri de cult, ansambluri mănăstirești, zone în care se vor organiza evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece). De asemenea, este verificat modul de respectare a prevederilor legale privind organizarea jocurilor de artificii, respectiv comercializarea articolelor pe bază de produse pirotehnice.

În privința echipajelor, ISU „Dobrogea” Constanța are la dispoziție, zilnic, aproximativ 200 de pompieri și circa 150 de elemente de mobilitate, pentru a acționa în perioada sărbătorilor de iarnă.

IJJ Constanţa va asigura o prezență sporită a structurilor de ordine publică în zonele publice, medii de interes (piețe, târguri, complexe comerciale etc.) în funcție de specificul și evoluția situației operative, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.



Măsuri sporite luate de Garda de Coastă


La nivelul Gărzii de Coastă vor fi luate măsuri de intensificare a activităților specifice pentru menținerea climatului de normalitate în zona de frontieră, în punctele de trecere a frontierei de stat din județul Constanţa, respectiv P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Dobromir și P.T.F. Lipnița, prin suplimentarea, la nevoie, a personalului necesar efectuării controlului de frontieră.

Garda de Coastă va acționa, zilnic, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu aproximativ 200 de polițiști de frontieră și 60 de mijloace de mobilitate terestră și navală pe fiecare tură, în misiuni specifice care privesc punctele de trecere și supravegherea frontierei.

În plus, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico-sanitar în mai multe tipuri de unități de producție - carmangerii, laboratoare de cofetărie și patiserie, unități de desfacere, unități de alimentație publică și hoteluri. 



Constantin Glugă, IPJ Constanța: "După 2 ani în care sărbătorile de iarnă s-au derulat în niște condiții restrictive din cauza pandemiei, iată revenim la cum a fost înainte. Ne așteptăm la un aflux mult mai mare de persoane în spațiul public. Trebuie să adaptăm măsurile necesare. În această perioadă vom acționa cu o medie zilnică de peste 250 de polițiști. Ponderea o reprezintă polițiștii de ordine și cei de la poliția rutieră. Domeniile pe care vom acționa în această perioadă sunt pe linie de trafic, investigații criminale dar și altele. Vom fi ajutați și de colegii jandarmi și colegii de la Garda de Coasta. Vom adapta dispozitivele pentru a patrula pe raza localităților urbane. Vom asigura intervenția evenimentele semnalate prin 112 astfel încât să fim prezenți de câte ori este nevoie. Specifice sunt activitățile de prevenire a furturilor de animale și material lemnos. Pe linie de siguranță rutiera vom asigura o fluidizare a traficului. Pe linie de arme, exploziv si substanțe periculoase colegii au controlat depozitele de articole pirotehnice. Vor fi efectuate controale în vederea luării măsurilor legale. Pe domeniul investigațiilor criminale colegii mei vor actiona asa cum trebuie"

Cristian Amarandei, ISU Dobrogea: "În această perioadă se vor desfășura slujbe religioase la care vor participa mulți credincioși, vom lua măsuri pentru a nu se întâmpla o tragedie. Pe timpul acestui sezon se va acționa continuu. Vom intensifica activitățile de prevenire. Vom asigura siguranța oamenilor și în locul unde va fi organizat Revelionul. Pentru creșterea gradului de siguranță vor fi desfășurate controale de prevenire a situațiilor de urgență. Vom verifica modul de respectare în ceea ce privește comercializarea artificiilor. Vom gestiona situațiile de urgență în ceea ce privește menținerea în stare de operativitate a mijloacelor de intervenție. Vom desfășura acțiuni asociate manifestărilor specifice acestor sărbători. Vom identifica obiectivele unde va fi prezent mult public. Vom mobiliza peste 200 de resurse în ceea ce privește personalul de intervenție și 150 de mașini"


Daniel Ferenț, Jandarmerie: "Vom întreprinde acțiuni pentru siguranța cetățenilor. Vom realiza dispozitive pe linia creșterii vizibilității obiectivelor active. Vor exista jandarmi în piețe, târguri și așa mai departe. Vom asigura elemente de dispozitiv suficiente. Vom avea o ceremonie militară cu depunere de coroane de flori. De asemenea Asociația Ciclismului Județean va organiza concursul "Moș Crăciun pe bicicletă". Acolo vom fi prezenți. Vom veghea asupra pădurilor pentru a nu exista tăieri ilegale de arbori. Vom intensifica colaborarea cu DSV. Participăm la orice solicitare care ne-ar putea aduce în fața unei fapte penale. Vom veghea asupra celor care vor comercializa artificii. Vom sprijini fiecare cetățean în parte dacă va fi nevoie. Am desfășurat și vom derula în continuare acțiuni care presupun vânzarea ilegală de tutun. Am derulat acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Vom acționa la solicitarea ISU Constanța dacă va fi nevoie. Vom avea zilnic 30 de jandarmi pe stradă"



Constantin Dima, șeful Grupării Mobile de Jandarmi Tomis: "Vrem să petrecem sărbătorile de iarnă într-un climat de siguranță. Aș vrea să adaug faptul că facem parte din același plan de măsuri stabilite pentru sezonul rece. Vrem să îi sprijinim pe colegii noștri de la poliție și de la jandarmerie. Asigurăm efective în sprijin la solicitarea și celorlalte Inspectorate Județene de jandarmi. Vom acționa zilnic cu 60 de persoane care vor încerca să vegheze asupra ordinii publice. Vom fi prezenti prin misiuni de patrulare cu subunități specializate în zona locațiilor unde sunt cazați refugiați ucraineni. Vom asigura misiuni de cooperare împreună cu lucrătorii Gărzii de Coastă pentru limitarea imigrării. Subunitate de intervenție va executa acțiuni punctuale în diverse locații din Constanța. Efectivele noastre sunt pregătite permanent"


George Nica, director DSV: "10 echipe de medici veterinari desfășoară pe tot parcursul acestor sărbători controale. Se verifică dacă alimentele sunt în regulă, se verifică condițiile de producție. Achiziționarea produselor alimentare ar trebui să se facă doar de la comercianți autorizați. Este interzisă comercializarea cărnii de porc crescut în curte. DSV realizează controale în trafic pentru a se verifica dacă animalele sunt transportate în condiții normale. Târgurile de animale sunt verificate în Cobadin, General Scărișoreanu și Mangalia. În primele două s-au aplicat și amenzi. Se asigură serviciul de permanență, iar neconformitățile sau abaterile de la legislație vor fi descoperite"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7391 secunde