Comisia de Fond Funciar a amânat, din nou, soluționarea titlurilor de proprietate ale Arhiepiscopiei Tomis

317

Articole de la același autor

Comisia Județeană de Fond Funciar s-a întrunit, vineri, într-o nouă ședință în care au fost discutate propunerile întocmite în baza prevederilor Legii Fondului Funciar și înaintate de către Comisiile Locale Amzacea, Chirnogeni, Ciocârlia, Grădina, Mereni, Mihai Viteazu și Pantelimon.
De asemenea, membrii comisiei au adus, din nou, în dezbatere, solicitarea Arhiepiscopiei Tomis de a primi titluri de proprietate asupra a două terenuri de aproximativ 300 de hectare teren forestier, situate atât în județul Constanța, cât și în județul Ialomița.
Motivele amânării ar fi fost cele tehnice, întrucât s-a pus problema că această suprafață nu se reconstituie în totalitate în județul Constanța. Însă nici de data aceasta reprezentanții Direcției Silvice nu au putut aduce clarificări în cazul terenurilor.
"Cei de la Direcția Silvică trebuia să ne prezinte o situație cu suprafețe defalcate, mai precis câte sunt pe teritoriul județului Constanța, câte sunt pe teritoriul județului Ialomița pentru a ne putea pronunța și noi. Numai în aceste condiții vom putea stabili terenurile care vor intra în atribuția Comisiei Județene Constanța și cele care vor intra în atribuțiunea Comisiei Județene Ialomița. Sunt convins că la următoarea ședință vom avea această situație a terenurilor și vom putea lua o hotărâre", a declarat prefectul Claudiu Palaz.
Prefectul a mai spus că, în cazul în care lucrurile se vor clarifica, comisia județeană va da o hotărâre prin care se va retroceda suprafața de teren care este pe teritoriul județului Constanța. Pentru suprafața care este pe alt teritoriu administrativ, respectiv în județul Ialomița, se va face un dosar care va fi înaintat către Comisia Județeană Ialomița pentru a retroceda, a respinge sau a da compensații, după cum vor dispune membrii comisiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6994 secunde