La șase luni de la ultima ședință,

Comisia de Fond Funciar a fost constituită prin ordin al prefectului

1025
Comisia de Fond Funciar a fost constituită prin ordin al prefectului - a7949e3bfe0d90df9ba1700365ac42c9.jpg
Ultima ședință a Comisiei de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Constanța a avut loc cu mai bine de șase luni în urmă, mai exact, în luna decembrie a anului trecut. De atunci și până în prezent, date fiind numeroasele tergiversări create ca urmare a schimbării conducerilor instituțiilor deconcentrate prin intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență 37/2009, membrii Comisiei de Fond Funciar nu s-au mai întrunit. Și asta în pofida faptului că însuși prefectul Constanței, Liviu Brăiloiu, a confirmat, încă de la preluarea mandatului de repre-zentant al Guvernului în teritoriu, că cele mai multe probleme țin de fondul funciar. Cu toate acestea, Comisia nu a putut fi constituită până la numirea oficială a noilor directori coordonatori ai instituțiilor din subordinea Guvernului.
Astfel, conform declarațiilor subprefectului Claudiu Palaz, Comisia de Fond Funciar s-a constituit, prin ordin al prefectului Brăiloiu, în cursul săptămânii trecute. Reamintim în acest sens că miercurea trecută, în cadrul Colegiului Prefectural, Liviu Brăiloiu a înmânat personal ordinele de numire ale directorilor din cadrul a 34 de instituții deconcentrate constănțene. Odată numiți noii directori, Comisia de Fond Funciar a putut fi, și ea, constituită.
În ceea ce privește, însă, o ședință la care să ia parte membrii Comisiei, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Așa cum reiese din explicațiile lui Claudiu Palaz, evenimentul va avea loc fie spre sfârșitul acestei săptămâni, fie la începutul săptămânii viitoare.
Cât despre directorii instituțiilor deconcentrate care fac parte din Comisie, aceștia sunt șeful Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, conducerea Domeniului Statului Constanța, a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, directorul Direcției Silvice, cei doi subprefecți ai Constanței, precum și prefectul.
Nu în ultimul rând, membru cu rol consultativ al Comisiei este, potrivit declarațiilor lui Palaz, și directorul coordonator al Direcției Județene a Arhivelor Naționale Constanța. În cazurile în care intervin probleme legate de documente, Comisia apelează la Direcția Județeană a Arhivelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8551 secunde