Comisia juridică discută mâine cererea de ridicare a imunității parlamentare a lui Borbely

146
Comisia juridică discută mâine cererea de ridicare a imunității parlamentare a lui Borbely - laszloborbely-1333971278.jpg
Comisia juridică a Camerei Deputaților va discuta, mâine, de la ora 16,00, cererea ministrului Justiției de ridicare a imunității parlamentare a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, a declarat pentru Agerpres președintele comisiei, democrat-liberalul Daniel Buda.


Daniel Buda a precizat că deocamdată deputatul Laszlo Borbely nu a confirmat, dar nici nu a infirmat participarea sa la ședința Comisiei juridice.

Potrivit Statutului deputaților și senatorilor, ședința Comisiei juridice se va desfășura cu ușile închise, având în vedere că în orice situație în care se discută o măsură privitoare la o persoană ședința este secretă.

După adoptarea unei decizii prin care se va propune ridicarea imunității parlamentare a lui Laszlo Borbely sau se va respinge solicitarea formulată de ministrul Justiției la cererea procurorilor DNA, Comisia juridică va înainta plenului spre dezbatere și adoptare raportul întocmit în acest caz. 


Săptămâna trecută, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, a precizat că în plen cazul Borbely va fi dezbătut pe 17 aprilie, pentru că atunci este programată prima ședință.

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, i-a solicitat miercurea trecută ministrului Justiției, la cererea procurorilor anticorupție, declanșarea procedurilor pentru obținerea avizului din partea Camerei Deputaților, necesar declanșării urmăririi penale față de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru două infracțiuni de trafic de influență și infracțiunea de fals în declarațiile de avere.

Marți, după ședința în care se va discuta cazul Borbely, deputații juriști vor continua dezbaterile și la proiectul de revizuire a Constituției.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0709 secunde