Comisiile parlamentare de cultură au avizat favorabil bugetul CNA

1088
Comisiile parlamentare reunite pentru cultură au avizat pozitiv, marți, cu 21 de voturi pentru, două împotrivă (PPDD) și o abținere, bugetul Consiliul Național al Audiovizualului pe 2013.

Președintele CNA, Laura Georgescu, a afirmat că nu are amendamente la proiectul de buget propus.

Deputatul Marton Arpad (UDMR) a remarcat creșterea de 18, 99% la bunuri și servicii, președintele Consiliului precizând că va trebui achiziționată aparatură de monitorizare.

"Preferăm să așteptăm data de 1 iunie, pentru a vedea ce economisim", a spus Laura Georgescu, răspunzând unei întrebări referitoare la digitalizarea completă a CNA, adresată de președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, Georgică Severin.

Ea a răspuns senatorului Sorin Ilieșiu și a precizat că este în discuție cu televiziunile, o întâlnire din 8 februarie urmând să clarifice problema îmbogățirii arhivei CNA cu imagini de la evenimentele din Piața Universității din iarna anului 2012.

Potrivit Agerpres, CNA are prevăzut un buget de 8,45 milioane lei, în creștere cu 15,18% față de execuția preliminată din 2012, care a fost de 7,33 milioane lei, potrivit proiectului Legii bugetului de stat.

Conform documentului citat, cheltuielile de personal pentru CNA sunt de 7,27 milioane lei, în creștere cu 14,23%.

De asemenea, proiectul prevede o creștere de 18,99% la capitolul cheltuieli de bunuri și servicii (de la 948.000 lei în execuția preliminată din 2012, la 1,12 milioane lei în propunerea pentru 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3158 secunde