Companiile petroliere - impozitate diferențiat?!

384

Articole de la același autor

Deputatul PDL Daniel Oajdea va propune un proiect legislativ prin care societățile de distribuire a carburanților să fie impozitate diferențiat în funcție de adaosul comercial.
Potrivit lui Oajdea, o astfel de inițiativă ar putea duce la o stopare a creșterii prețului carburanților.
"E limpede că avem de-a face cu un monopol. Aceste societăți se înțeleg în prealabil asupra prețurilor. (...) Putem vorbi chiar și de o complicitate mascată între stat și aceste societăți. Statul e mulțumit de vânzările care se fac, cresc accizele", a declarat, ieri, în conferință de presă la Iași, Daniel Oajdea.
Deputatul PDL a adăugat că se înregistrează, în acest mod, veni-turi la bugetul de stat, dar a subli-niat că este o creștere nesănă-toasă din cauza lanțului de scumpiri pe care îl provoacă o majorare a prețului carburanților.
Oajdea a precizat că proiectul legislativ va fi depus în sesiunea parlamentară din toamnă, după ce va primi un răspuns de la Ministerul de Finanțe privind mai multe date financiare, cererea deputatului fiind depusă la minister în urmă cu două săptămâni.
"Aștept răspunsul de la Ministerul de Finanțe pentru a putea definitiva proiectul", a spus Oajdea.
Parlamentarul a mai afirmat că va reiniția proiectul de înființare a unei comisii de anchetă privind privatizarea Petrom.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7159 secunde