Primarul Vasile Delicoti:

"Comuna Poarta Albă va avea o școală nouă la standarde europene"

197

Articole de la același autor

Începând cu anul școlar 2015/2016, elevii comunei Poarta Albă vor învăța într-o nouă unitate de învățământ ce se va ridica la standarde europene. Anunțul a fost făcut de primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, în cadrul unei conferințe de presă organizate, ieri, la sediul Centrului de Tineret din localitate. Edilul a spus că proiectul ce vizează reabilitarea și extinderea școlii cu clasele I-VIII din localitate se afla în lucru încă din anul 2009 însă procedurile greoaie dar și faptul că, la un moment dat, a fost suspendat din funcție au făcut ca acest lucru să întârzie atât de mult.

"Pentru mine educația este o prioritate tocmai de aceea, obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației și îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul comunei Poarta Albă, prin lucrări de reabilitare și extindere a Școlii cu clasele I- VIII din localitate. Astfel, comuna Poarta Albă va avea o școală nouă la standarde europene. Am depus acest proiect încă din anul 2009 dar lucrurile s-au mișcat foarte greu, însă sunt mulțumit că, și în asemenea condiții, după cinci ani am reușit totuși să pornim această lucrare de interes major pentru comunitate. Actuala școală este foarte veche, are 100 de ani și trebuia neapărat modernizată deoarece numărul elevilor a crescut de la an la an. Lucrarea va fi finalizată în vara anului viitor, astfel că, din anul școlar 2015/2016, copiii să poată învăța în noua școală modernizată", a declarat primarul Vasile Delicoti.

Prezent la conferința de presă, directorul Școlii cu cls. I-VIII din Poarta Albă, Florentina Mangri, a spus că această lucrare era necesară pentru realizarea în bune condiții a procesului educativ.

"Reabilitarea și extinderea școlii era necesară atât pentru elevi cât și pentru profesori. Avem copii buni și foarte buni care au obținut rezultate bune la olimpiade, elevi care au o promovabilitate bună și foarte bună. Numărul acestora a crescut de la an la an iar spațiul devenise insuficient. S-a stabilit deja o strategie pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în bune condiții și pe timpul lucrărilor. Unii copii vor studia la Centrul de Tineret, alții la Școala de la Galeșu, iar unii la Colegiul Agricol din localitate. Suntem pregătiți să facem față acestei schimbări timp de un an de zile cât vor dura lucrările", a declarat directorul Florentina Mangri.

Noua unitate de învățământ va avea încă 12 săli noi de clasă, două vor fi la parterul clădirii și 10 la etaj, un laborator de chimie, unul de psihologie, două magazii pentru materialele didactice, alte două magazii pentru depozitarea materialelor de igienă și curățenie, două grupuri sanitare pentru profesori și patru grupuri sanitare pentru elevi. Pardoseala va fi din gresie de trafic greu, antiderapantă pentru laboratorul de chimie, magazii, grupuri sanitare și hol, parchet rezistent la apă în sălile de clasă. Instalația sanitară va fi și ea nouă, urmând ca alimentarea să fie făcută atât cu apă rece cât și cu apă caldă. De asemenea, primarul a declarat că mobilierul școlii va fi complet nou și modern iar unitatea de învățământ va fi dotată în totalitate cu sistem de monitorizare și supraveghere. Totodată, se va realiza racordarea la rețeaua de Internet de mare viteză pentru laboratorul de informatică, cabinetul medical și cel psihologic, cancelarie, secretariat și bibliotecă.

Proiectul este derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 -"Îmbunătățirea infrastructurii sociale", Domeniu major de intervenție 3.4 - Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă", al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ Teritorială comuna Poarta Albă, județul Constanța.

Valoarea totală a proiectului este de 10.323.898,04 lei, din care 7.636.444,75 reprezintă valoarea eligibilă pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Contribuția financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, este de 6.490.978,04 lei, 992.737,81 lei urmând a fi alocați din bugetul național, iar 152.728,90 lei reprezentând contribuția Primăriei Comunei Poarta Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5019 secunde