Concedieri la Primăria Constanța

2920
4
Concedieri la Primăria Constanța - sedintacl14-1323978792.jpg

Consilierii locali din Constanța au aprobat, ieri, hotărârea privind aprobarea bugetului provizoriu la cheltuielile de personal al unităților de învățământ preuniversitar de stat pe anul 2012. Aprobarea unui buget provizoriu vine în contextul în care, de la 1 ianuarie 2012, școlile nu vor mai depinde financiar de consiliile locale, necesarul de cheltuieli urmând să fie centralizat.

Trecerea școlilor la sistemul central de finanțare este prevăzută într-o ordonanță de urgență privind bugetele administrațiilor locale începând de anul viitor. Potrivit acestei ordonanțe, bugetele locale vor fi diminuate și, ca urmare, vor fi degrevate de responsabilitatea școlilor.
Practic, pentru școli nu se schimbă mare lucru. Financiar, vor fi în sistemul centralizat. Până în prezent, cam jumătate dintre cheltuielile școlilor erau acoperite de la consiliile locale, iar cealaltă jumătate, direct de la Ministerul Educației. În acest nou context, toate cheltuielile vor fi acoperite de la bugetul de stat, instituțiile de învățământ urmând să primească finanțare per capita, raportat la tipul de școală și la numărul de elevi pe care îl au. Această decizie a fost luată pentru o unificare a cheltuielilor și, astfel, bugetele locale vor fi diminuate.
În ceea ce privește situația școlilor din municipiul Constanța, potrivit primarului Radu Mazăre, cota alocată era de 44%, ea urmând să fie diminuată la 41,5%.
Cu toate că vor fi bani mai puțini, primăriile nu vor avea de suferit. Pe lângă degrevarea de responsabilitatea școlilor, primăriile vor avea și mai puține cheltuieli de personal, pentru că vor fi făcute disponi-bilizări la RAEDPP Constanța.
"Cei 22 de angajați care lucrează la RAEDPP și se ocupau de școli vor fi puși pe liber. Noi nu vom mai avea treabă cu cele 76 de unități școlare din municipiul Constanța, așa că oamenii vor fi disponibilizați, iar serviciul desființat", a spus primarul Constanței.
În altă ordine de idei, mulți consilieri locali habar nu aveau, ieri, de această ordonanță. Cum mulți dintre ei fac parte din Consiliile de administrație ale școlilor, ei s-au arătat deranjați să mai rămână în astfel de funcții, din moment ce nu vor mai putea ajuta financiar unitățile de învățământ.



Comentează știrea

pensionar
16 decembrie 2011
Podul de la IPMC:sa-l repare Boc

Gardul cimitirului:nu este al Primariei.Scolile din oras:bine ca am scapat si de ele.Opera din Constanta: sa fie demolata,cine are nevoie de opera,mai bine ascultm o muzica buna la bar (Bidineaua mea,de exemplu).Cazinoul:sa-l repare tanti Woodrea.Maidanezii orasului:nu ma interseaza,voi le dati de mancare. Problema Geamiei Hunchiar:sa o rezolve Basesu si slugoiul lui.Reabilitarea termica a locuintelor:nu mi-a dat bani Guvernul.Magazinele de vise:sa le interzica Boc.Chioscurile pensionarilor din parcuri:le-a inchis Boc si Basescu.Stalpii din beton care stau sa cada:sa-mi dea bani Boc.Vama turistica din Mamaia:sa nu va atingeti de ea.Parcurile si spatiile verzi:o proprietate publica si privata mea "...Experienta mea din administratie,sa dea Dumnezeu sa o aduc si la Bucuresti.Asa sa ne ajute Dumnezeu !" (isi fece cruce cu mana)

Miruna
16 decembrie 2011
buna ironie

mazarichea nu stie decat sa dea vina pe boc si basescu,dupa cum vedeti le-am scris numele cu litere mici,caci imi provoaca sila toti 3 dar mazare cea mai mare greata.Deoarece el e aici,aproape de noi,constantenii,,teoretic cel putin ca practic il doare in fund de oras-cum am zis-o de nenumarate ori!-si e cel mai mare interlop si el ne conduce destinele aici ,la Cta,NU boc sau basescu !

Pentru Miruna
16 decembrie 2011
si cine este ruda cu Bercea Mondialu ??

hai raspunde la intrebare draguto :)

Steluta
25 decembrie 2011
Centralizare ????

Pana acum pe unde te suceai si pe unde te invarteai dadeai de cuvantul > Acum vorbim de CENTRALIZARE ? de o centralizare excesiva, pentru ca daca pana acum te duceai ca director sa soliciti inca o lucrare ceva, o urgenta, venea unul din cei 22 de la RAEDPP si-si facea mila si te scotea din impas. Dar acum ? cand si cine vine de la minister sa vada situatia fizica a cladirilor ( scoli si gradinite)???? Vai de mama noastra, in ce tara traim ? in ce hal ne aduc mai marii de la guvern ??? Asa cum spuneti voi, acest primar Mazare v-a facut destule cat a avut si sustinere de la guvern, nu mai maniati pe Dumnbezeu... ca-i interlop... foarte bine ! Vreti sa va vina unul cu foamea in glanda sa va ia de la gura si pachetul acela infim pe care-l primesc amaritii de pensionari ?? Parerea mea este : ce a fost pana acum in invatamant, a fost cum a fost, dar de acum inainte.... vai de noi si de noi, vai de copiii, de dascalii si de cei care vor mai lucra in acest sistem numit EDUCATIE SI INVATAMANT ! CARE EDUCATIE ?, CARE INVATAMANT ? Poate cel al CORUPTIEI, AL INCOMPETENTEI SI AL SPAGILOR, CARE A AJUNS SA NE CONDUCA NU NUMAI CA OAMENI, CA SI CATEGORII SOCIALE, DAR CHIAR CA NATIE !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2779 secunde