Conducerea ASF, supărată foc pe declarațiile președintelui Băsescu

75
Conducerea ASF, supărată foc pe declarațiile președintelui Băsescu - asf-1392898303.jpg
Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au anunțat că au luat act de declarațiile președintelui României privind intenția sa de a solicita Parlamentului României revocarea întregii conduceri a ASF: 


"ASF recunoaște dreptul oricărui cetățean al României, inclusiv al președintelui României de a solicita oricui dorește și orice dorește. ASF recunoaște dreptul oricărui cetățean al României, inclusiv al președintelui României, de a avea păreri personale despre orice persoană. ASF consideră însă inacceptabilă formularea utilizată în spațiul public de către președintele României a termenului de «cloacă» folosit la adresa întregii Autorități de Supraveghere Financiară și reamintește președintelui României că potrivit articolului 30 din Constituția României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine".


Reprezentanții ASF spun că remarcă faptul că acest atac fără precedent la adresa unei întregi instituții de supraveghere a statului român vine în contextul în care ASF a luat o măsură fără precedent în piața asigurărilor din România: a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrator special pentru societatea ASTRA.


Iar lista acuzațiilor este lungă: "Nu putem să nu remarcăm faptul că pentru președintele României, Autoritatea de Supraveghere Financiară este «o cloacă» iar patronul societății ASTRA este «domnia sa». Nu putem să nu remarcăm similitudinea de atitudine dintre președintele României și patronul ASTRA. Pentru patronul ASTRA, președintele ASF «habar nu are de asigurări» iar pentru președintele României, președintele ASF «nu are competențe pe piața de capital». Și pentru președintele României și pentru acționarul majoritar al ASTRA, conducerea ASF este «incompetentă». Nu putem să nu remarcăm faptul că salariile conducerii ASF, comunicate public încă de anul trecut și semnificativ mai mici decât cele ale conducerilor fostelor Comisii de Supraveghere au intrat în atenția președintelui României abia după ce ASF a luat o măsură de o duritate fără precedent în cazul ASTRA".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4705 secunde