Conducerea Camerei ar putea sesiza CCR în cazul lui Sebastian Ghiță

67
Conducerea Camerei ar putea sesiza CCR în cazul lui Sebastian Ghiță - conducereaccrcameradeputatilor-1435590450.jpg

Articole de la același autor

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat luni un punct de vedere în care sugerează Biroul permanent al forului legislativ să sesizeze CCR în cazul interzicerii de către DNA a exercitării funcției de deputat de către Sebastian Ghiță.

Împotriva acestui punct de vedere a fost exprimat un singur vot.

În cadrul dezbaterilor, deputatul UDMR Mate Andras a propus posibilitatea sesizării și a CSM pentru se analiza dacă a existat o abatere disciplinară a "cuiva", însă în cele din urmă s-a propus doar posibilitatea sesizării CCR.

"Întrebarea e dacă există în opinia Comisiei un conflict de natură instituțională între puterile statului — între puterea Legislativă și în asemenea caz, fiind vorba de Ministerul Public, este vorba de puterea Executivă, nu puterea Judecătorească. Dacă există, o dată pe latura constituțională trebuie sesizată CCR să ia o decizie. Ar trebui ca Biroul Permanent să sesizeze CSM pentru că există în opinia mea o altă abatere disciplinară din partea cuiva, pentru ca în exercitarea unui mandat nu poți interveni. Și mă întreb dacă nu cumva există și o latură penală a acestei situații", a spus deputatul UDMR, citat de Agerpres.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță le-a solicită parlamentarilor, printr-o scrisoare, să reacționeze la decizia DNA în cazul său privind interzicerea exercitării funcției de ales, susținând că aceasta i se pare o decizie "extrem de gravă, neconstituțională și cu potențiale repercursiuni asupra democrației în România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9539 secunde