Congresul PSD va avea loc timp de două zile

137
Congresul PSD va avea loc timp de două zile - liviudragnea-1360589758.jpg
Congresul Partidului Social Democrat va avea loc timp de două zile, pe 19 și 20 aprilie, a decis, astăzi, Biroul Permanent Național al formațiunii.


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că pe 19 aprilie vor fi dezbateri pe ateliere, pe fiecare domeniu de activitate, acestea fiind urmate de reuniunea Consiliului Național. 


"Rămâne să stabilim în această săptămână dacă vom începe Congresul de vineri seara (n.r. 19 aprilie) și vom continua sâmbătă (n.r. 20 aprilie) sau vom face doar dezbateri și Consiliu Național și sâmbătă să fie doar congresul. Vom aproba la Congresul PSD și modificări la Statut. S-a stabilit ca până luni dimineața să avem o propunere pentru componența Comisiei de modificare a statutului. De asemenea, în aceste zile vom stabili comitetul de organizare a congresului", a detaliat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD. 


Potrivit Agerpres, secretarul general al PSD a mai spus că va trimite, marți și miercuri, norma de reprezentare pentru fiecare județ, în funcție de prevederile actualului Statut, pe care a calificat-o ca fiind o formulă complicată, dar destul de riguroasă. 


"De asemenea, vom stabili un grup de lucru care să definească regulamentul, procedurile prin care să fie aleși vicepreședinții, pentru că vom avea un număr de vicepreședinți, respectiv opt, care să fie aleși pentru fiecare regiune - și intenția noastră este ca un vicepreședinte care candidează pe o regiune de dezvoltare actuală să fie votat numai de reprezentanții din acea regiune, să nu fie votat și de celelalte regiuni - iar șapte sau opt vicepreședinți pe domenii de activitate. Votul va fi în Congres, vom face un grup de lucru care să stabilească aceste proceduri - dacă va fi votul chiar în timpul congresului și vor primi buletine de vot fiecare regiune pentru candidatul respectiv, se va face cu o seară înainte. Astea sunt chestiuni de detaliu", a precizat Dragnea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Ce spune Ponta despre PSD
Pagina a fost generata in 0.3766 secunde