Regiunile din România trebuie să fie funcționale până în decembrie 2013

1019
2
Regiunile din România trebuie să fie funcționale până în decembrie 2013 - mg262188103300-1359540300.jpg

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat că în decembrie 2013, cel mai târziu, regiunile din România trebuie să fie funcționale, cu structurile de conducere deja alese, pentru ca acestea să devină partenere directe cu Comisia Europeană.

"Nu putem veni cu proiectul de lege în Parlament până nu se modifică Constituția. Să existe noțiunea de regiune ca unitate administrativ-teritorială. Preconizăm să avem Referendum de modificare a Constituției în luna septembrie. Imediat, venim cu tot pachetul de legi în Parlament și pregătim cadrul instituțional necesar pentru regionalizare. După modificarea Constituției dacă apare noțiunea de regiune, în legislația electorală trebuie să apară funcția de președinte al regiunii și modalitatea de alegere a acestuia și a Consiliului regiunii", a declarat, la Parlament, Liviu Dragnea.

Potrivit Agerpres, el a precizat că procesul de regionalizare se va derula în paralel și în strânsă legătură cu procesul de descentralizare. 

Comentează știrea

admirator
30 ianuarie 2013
"presedinte"? de regiune...

de ce nu imparat? Fiti mai modesti. Guvernator sau prefect e mai corect. In acest caz, poate ca veti scoate Vrancea si Buzau din regiunea "sud-est" si veti adauga Calarasi si Ialomita (la est de Mostistea). Eventual, de la limita sudica dintre jud. Buzau si Braila trasati o limita spre sud, pina atinge Dunarea. ce e la est apartine de Constanta, ce e la vest apartine da Bucuresti. Buzaul poate intra in regiunea cu Bucurestiul, Vrancea in Moldova. Ramin Dobrogea, Galati, Braila si estul Baraganului (Calarasi/Ialomita) la Sud-est... Si cum rescrieti Constitutia? Incalcand principiul separarii puterilor in stat? hai sa fim seriosi...

admirator
30 ianuarie 2013
apoi, prea multe organe alese

consiliul judetean, presedintele cons. judetean (iar presedinte), presedintele regiunii etc. Nu sunt state indepedente. Guvernatorii astia, precum prefectii de judet, trebuie numiti de guvern. Altfel o s-o tinem din alegeri in alegeri pina la calendele grecesti. Farimitind si decizia adm. abuziv si ineficient.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0672 secunde