Conservatorii îl acuză pe Laszlo Tokes de colaborare cu Securitatea

351
Partidul Conservator cere retragerea urgentă, de către președintele României, Traian Băsescu, a decorației Steaua României în Grad de Cavaler oferite lui Laszlo Tokes, precum și retragerea sprijinului politic oferit acestuia de către UDMR, a afirmat, ieri, vicepreședintele formațiunii, Bogdan Diaconu.
Potrivit Agerpres, liderul conservator a prezentat o declarație, un angajament și o notă informativă ale lui Ladislau Tokes, menționând că acesta este numele sub care era cunoscut la Securitate, documente care ar atesta că europar-lamentarul UDMR ar fi colaborat cu acele structuri.
Totodată, PC cere "fără echivoc" demisia lui Laszlo Tokes din Parlamentul European (PE).
Vicepreședintele PC a mai arătat că va prezenta o informare Ambasadei Olandei la București, în care vor apărea numele cetățenilor olandezi care au făcut obiectul informărilor lui Laszlo Tokes către securitatea română și va transmite o scrisoare către președintele PE, cerându-i să pună aceste informații la dispoziția tuturor parlamentarilor europeni.
Angajamentul cu Securitatea al lui Laszlo Tokes datează din 19 noiembrie 1982, iar nota informativă se referă la doi studenți bursieri la Institutul de Teologie din Cluj-Napoca, în cursul anului 1972-1974, originari din Olanda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3212 secunde