Consilierii județeni au adoptat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor

394
Consilierii județeni au adoptat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor - cjcplandeseuri-1611945590.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța s-a reunit, vineri, în ședință extraordinară de îndată, fiind prezenți 35 de consilieri din totalul de 37. Ședința s-a desfășurat în regim de videoconferință.

Primul a vizat depunerea jurământului a patru consilieri județeni și anume: Bogdan-Dumitru Barață, Adrian-Petre Bereș, Carmen Dumitrescu și Petre Epure. Ei i-au înlocuit pe Marian Crușoveanu, Bogdan Alexandru Bola, Marius-Horia Țuțuianu și Eugen-Remus Negoi, ca urmare a încetării de drept a mandatelor acestora din urmă, după ce au devenit parlamentari de Constanța.

Drept urmare, înlocuirea celor patru consilieri județeni a generat stabilirea unor noi componențe a Comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța pentru mandatul 2020 – 2024. În urma propunerilor transmise în cadrul ședinței, cei patru consilieri județeni, proaspăt validați, au fost repartizați, după cum urmează: Bogdan-Dumitru Barață în Comisia Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență; Adrian-Petre Bereș în Comisia de Buget-Finanțe; Carmen Dumitrescu în Comisia pentru Cultură, Culte, Monumente; Petre Epure în Comisia pentru Sănătate și Protecție Socială.

Tot în ședința de vineri a fost aprobat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD), pentru perioada 2020 – 2025. Acesta are ca scop principal, stabilirea unui cadru general favorabil gestionării eficiente a deșeurilor și de minimalizare a efectelor negative asupra mediului pe raza județului Constanța.

Obiectivele esențiale ale planului constau în identificarea problemelor care cauzează un management ineficient al deșeurilor, implementarea colectării selective a deșeurilor reciclabile, reducerea cantității de deșeuri biodegradabile, precum și stabilirea unor măsuri de prevenire a generării deșeurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde