Plângere penală împotriva proprietarului cailor chinuiți, de la Techirghiol

213
Plângere penală împotriva proprietarului cailor chinuiți, de la Techirghiol - plangerepenalacai3-1611945370.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului au depus în atenția Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție o plângere penală pe numele unui procuror constănțean, acuzat de comiterea mai multor fapte cu premeditare față de animale. Astfel, deținătorul cailor descoperiți, pe 24 ianuarie, la marginea orașului Techirghiol, este acuzat de federație de uciderea animalelor cu intenție și rănirea sau schingiuirea animalelor.

„Cazul era în atenția noastră cu mult timp înaintea mediatizării, acțiunile noastre nefiind susținute de instituțiile statului (…). Infracțiunile menționate sunt săvârșite în circumstanțe agravante, având în vedere calitatea de procuror, periodicitatea acestora. Acesta deținea cai de peste cinci ani, timp în care a produs aceleași infracțiuni, observate de foarte multe persoane care s-au ferit să facă publice informații sau imagini. Solicităm individualizarea fiecărei infracțiuni și a pedepselor pentru fiecare animal abuzat”, se arată în plângerea penală depusă în atenția SIIJ.

„Faptul că numitul M.V.Ț. și persoanele care îl ajutau la administrarea afacerii cu cai aveau în îngrijire un număr mare de cai, pentru care avea obligația de a le asigura condițiile de bunăstare, acesta a preferat să nu se ocupe de bunăstarea lor, lipsindu-le de îngrijire, hrană și apă, legându-i de copacii de la marginea unui lac, fără posibilitate de a se adăpa măcar, situație care a creat un disconfort accentuat asupra stării fizice și mai ales psihice a acestora. Traumele fizice precum și rănile provocate de legăturile strânse pentru a nu scăpa, la temperaturi de minus 10 – 15 grade, la data descoperirii acestora, lipsa hranei sau posibilității de a se hrăni singuri din cauza legăturilor, a adăpării, temperaturilor scăzute au condus la decesul acestora”, se mai arată în plângere.

Reamintim că în jur de 30 de cabaline au fost strânse de pe câmpurile de lângă Techirghiol și duse la o fermă de la Peștera, pentru a primi îngrijiri. Potrivit anchetatorilor, caii figurează ca fiind pe numele soției procurorului menționat de FPAM. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5819 secunde