Orașul Techirghiol se racordează la rețeaua de gaze. "A fost o promisiune la început de mandat"

1824

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice din orașul Techirghiol, parlamentari și cetățeni din localitate s-au reunit, ieri, în Piațeta 1 Decembrie 1918 din centrul orașului unde a avut loc conferința prilejuită de începerea lucrărilor în cadrul proiectului "Înființarea distribuției de gaze naturale în orașul Techirghiol".





Demarat în anul 2017, proiectul este astăzi în faza începerii lucrărilor de executare a primilor 10 kilometri de rețea. Un poiect pe care atât administrația locală cât mai ales locuitorii și agenții economici din Techirghiol îl așteaptă de ani de zile.

A fost nevoie de trei ani pentru a putea finaliza tot ceea ce înseamnă documentația necesară acestui proiect, trei ani în care, angajații Primăriei Techirghiol au depus toate eforturile pentru ca documentația aferentă proiectului să fie impecabilă. Consilierii locali au aprobat de fiecare dată etapele procedurale din acest demers birocratic așteptând cu nerăbdare momentul în care lucrările la rețeaua de distribuție de gaze să fie demarate. Cu toate acestea, au existat constant impedimente care să pună "frână" demarării proiectului. Documentația greoaie, schimbarea legislației, licitațiile, obținerea autorizațiilor și apariția Covidului au îngreunat startul. Chiar și așa, toate acestea devin doar niște amintiri neplăcute! Concret, ieri, s-a dat startul începerii lucrărilor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în orașul Techirghiol.



Vizibil emoționat, primarul orașului Techirghiol Iulian Soceanu a mulțumit tuturor pentru ajutorul dat și, în special, cetățenilor nerăbdători să vadă gazele aduse în localitatea lor.



"Când vine vorba despre interesul unei comunități nu trebuie să existe culoare politică, și acest lucru a fost dovedit prin pașii care s-au făcut în acest proiect. A fost o promisiune la început de mandat, motiv pentru care doresc să mulțumesc locuitorilor orașului Techirghiol, pentru că au avut răbdare cu acest proiect pe care mi l-am asumat în fața lor în 2016", a declarat edilul liberal Iulian Soceanu. 


Proiect de peste 10 milioane de lei

Prezent la eveniment, prefectul Constanței, George Niculescu, a declarat că rețeaua de distribuție a gazelor naturale în Techirghiol este un proiect extrem de important pentru întreaga comunitate.

La rândul său, deputatul PNL Bogdan Huțucă a afirmat că orașul Techirghiol trebuie luat ca exemplu de bune practici în ceea ce privește implementarea proiectelor.



"Iulian Soceanu a folosit fiecare pârghie pe care a avut-o la îndemână pentru ca acest proiect să fie astăzi în acest stadiu. Nu a abandonat lupta cu sistemul birocratic și a făcut tot ce a putut astfel încât locuitorii acestui minunat oraș să se bucure de de un trai de viață decent. Și numai pentru acest proiect s-a zbătut. Asta înseamnă să fi un primar dedicat comunității", a declarat deputatul Bogdan Huțucă.

Și senatorul PSD Nicolae Moga a răspuns invitației Primăriei Techirghiol și a fost alături de toți ceilalți invitați la acest eveniment extrem de important. "Un pas uriaș pentru un oraș cum este Techirghiol. Așa cum spunea și domnul primar, gazul nu are culoare politică. Este un proiect care privește o întreagă comunitate și care are nevoie de sprijinul tuturor. Nu pot decât să mă bucur că am putut să îmi aduc aportul și să ajut la rezolvarea problemelor birocratice", a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.



Proiectul are o valoare de peste 10,3 milioane de lei, fără TVA, din care contribuția autorității locale este de peste 5,5 milioane de lei iar cea a concesionarului este de peste 4,8 milioane de lei, sume care nu includ TVA. Rețeaua de gaze din Techirghiol va avea peste 41 de kilometri. În prima etapă a acestui proiect vor fi realizați 10 kilometri de rețea, urmând ca în etapa a doua să fie realizată diferența până la cei 41 de kilometri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4919 secunde