Explicația halucinantă a proprietarului cailor găsiți înghețați și flămânzi, la Techirghiol

1347

Articole de la același autor

Caii flămânzi și înghețați, găsiți pe terenurile de pe malul bălții Zarguzon, de la marginea localității Techirghiol, au fost strânși de autorități și duși într-un adăpost de la Peștera. „Au fost adunați 35 de cai. La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța, Poliției Techirghiol, Poliției Locale Techirghiol și medicul veterinar al orașului Techirghiol. Identificarea și strângerea cailor a durat câteva ore, având în vedere suprafața mare de terenuri agricole, dar și condițiile meteo, care au îngreunat accesul autorităților”, au precizat reprezentanții Primăriei Techirghiol. De asemenea, reprezentanții autorității locale a arătat că niciunul dintre cai nu era în evidența Registrului Agricol al localității și doar șase din totalul de 35 de cabaline erau microcipate.

Cu ajutorul voluntarilor de la mai multe ONG-uri, caii au fost duși la o fermă din Peștera, unde vor primi îngrijiri și hrană.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările preliminare au scos la iveală că animalele ar aparține unei femei din comuna Dobromir. Aceasta ar fi fost chemată la Poliție, unde a afirmat că nu consideră că a făcut ceva greșit, animalele nefiind abandonate, ci scoase pe câmp. Proprietarul a mai arătat că o persoană trecea pentru a le aduce apă, iar ca hrană, pășteau iarba de pe câmpuri. Polițiștii continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.364 secunde