Consilierii județeni trimit polițiștii să învețe să călărească

3429
3
Consilierii județeni trimit polițiștii să învețe să călărească - politisticalarecopy-1325001785.jpg

Articole de la același autor

În doar câteva luni, polițiștii constănțeni vor trebui să se antreneze pentru a învăța să călărească, deoarece județul Constanța

va avea o nouă unitate de poliție. Este vorba despre două escadroane de cavalerie denumite Poliția Călare Rurală

și Poliția Călare Estivală.

Cele două structuri au fost propuse de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din subordinea Consiliului Județean Constanța (CJC), cu consultarea Inspectoratului Județean al Poliției Constanța. Înființarea celor două escadroane a fost votată în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean din acest an.

Potrivit expunerii de motive, pre-ședintele CJC, Nicușor Constan-tinescu, susține că este nevoie de un astfel de organ de ordine pentru ca rata infracționalității să poată fi ținută sub control.

Tot în expunerea de motive, se susține că poliția călare este utilizată în mai multe state ale lumii, deoarece poate fi utilizată în regiuni greu accesibile, dar și în aglomerări urbane unde poate avea o funcție ceremonială.

Poliția Călare Rurală este înființată pentru combaterea și stoparea furturilor de animale, infracțiunilor silvice, furturilor de cereale și altor fapte specifice zonelor rurale și greu accesibile. Ea va avea în dotare 20 de cai din rasa Gidran, achi-ziționați de la Herghelia Tulucești, din județul Galați. Gidranul modern este un cal de o mare calitate, atât pentru călărie, cât și pentru tracțiune ușoară. Sunt cai de rasă anglo-arabă, de statură mare, o rasă care este pe cale de dispariție, în lume mai fiind doar 200 de exemplare, iar Herghelia Tulucești este cea mai mare pepinieră de Gidrani. La Constanța, caii vor fi adăpostiți în grajduri din apropierea sediilor de poliție rurală din județ.

Pe de altă parte, Poliția Călare Estivală va primi 25 de cai aduși din Olanda. Licitația pentru achiziționarea cailor va avea loc, cel mai probabil, în luna ianuarie, așa că primele cabaline ar putea ajunge la Constanța în februarie. Urmează câteva luni de antrenament, pentru ca animalele să se acomodeze cu noii lor stăpâni și să respecte întocmai comenzile date. Poliția Călare este o tradiție în țări precum Olanda, Belgia, Canada sau Marea Britanie.

v v v

În ceea ce privește viitorul sezon estival, zona de nord a litoralului va avea cel puțin cinci patrule în Năvodari, Mamaia și Constanța, iar în sudul litoralului vor acționa 7-8 patrule de poliție călare, în Mangalia și stațiuni, dar și în 2 Mai și Vama Veche.

Cu toate că aleșii din cadrul CJC au votat acest proiect de hotărâre, noua structură de poliție poate deveni funcțională numai cu aprobarea IGPR.

Comentează știrea

Miruna
28 decembrie 2011
bravo,neicusorule,tu tot mai faci ceva spre deosebire de pastaia din VENEZUELA:)

Si am o sugestie,draga neicusorule, ..ce sa se mai cumpere cai? Confiscati-i pe cei de la carutele CARE UMBLA ILEGAL(de multe ori chiar si la furat) si astfel nu mai dati niciun ban:)..ehe,dar cam greu sa se ocupe politia LOCALA CONSTANTA de asa ceva cata vreme au ca ''superior ierarhic'' acum un om mai corupt si nepasator decat insisi politistii l.N u- i scriu numele ca ma cenzureaza tembelegraful,he he

asdf
28 decembrie 2011
politia rurala

pentru politia rurala, mai bine ar cumpara niste motociclete chinezesti ieftine. ar costa mai putin intretinerea lor decat cea a cailor, iar mobilitatea ar spori. la tara se fura cu dacia 1310, politistul calare ar fi inutil.

Georgescu George
29 decembrie 2011
Politia calare

Mai utile ar fi niste ATV-uri bune. Merg si la tara, pe camp, si pe soare si pe zapada si intretinerea mai ieftina decat la un cal. Plus ca ATV-ul nu se baliga prin oras. Daca iau cai, le da si pungi si maturici ? Se da militianul jos de pe cal sa adune baliga ?!?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum pe datorie
Pagina a fost generata in 0.4531 secunde