Consilierii locali din Constanţa au hotărât ca mai multe instituţii de învăţământ să fie reabilitate

157
Consilierii locali din Constanţa au hotărât ca mai multe instituţii de învăţământ să fie reabilitate - fond-sedinta-1692885110.jpg

Articole de la același autor

Aleşii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă extraordinară joi, 24 august. Pe ordinea de zi s-au aflat 9 proiecte de hotărâre care au fost analizate şi apoi votate de către aceştia.

Unul dintre proiecte a vizat aprobarea proiectului „Dezvoltarea sistemelor informatice şi capacităţilor digitale ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa” şi a cheltuielilor legate de proiect. Concret, este vorba despre aparatură nouă digitală care va fi instalată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa în valoare de aproape 6 milioane de lei.

De asemenea pe ordinea de zi s-au mai aflat două proiecte legate de reabilitarea Colegiului Carol I. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidarea şi reabilitarea Colegiului Comercial Carol I – corp 1 – săli de clasă”, respectiv cel privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidarea şi reabilitarea Colegiului Comercial Carol I – corp 2 – sală de sport”.

Proiectul vine în ajutorarea elevilor care învaţă la acest colegiu pentru că în momentul de faţă atât sălile de clasă, cât şi sala de sport arată deplorabil. Astfel, Primăria Municipiului Constanţa îşi propune să reabiliteze aceste zone şi să le ofere elevilor un confort mult mai bun.

Totodată, în aceeaşi zonă, a educaţiei, pe ordinea de zi a mai apărut şi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir, Constanţa” şi a cheltuielilor aferente.

Tot în şedinţa de joi, pe ordinea de zi, a mai fost prezent şi proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătăţirea mediului urban în zona Compozitori”. Pentru reabilitarea acestei zone se vor investi peste 10 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local.

Un alt liceu urmează să fie reabilitat în municipiul Constanţa şi pentru acest lucru a fost introdus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanţa (Corp Liceu)”.

La şedinţă au fost prezenţi 27 de consilieri, iar toate proiectele au fost aprobate cu 27 de voturi „pentru”. Şedinţa a avut loc în format electronic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4861 secunde