În cazul în care prefectul va decide suspendarea lui Tusac,

Consilierii locali din Mangalia vor alegeri anticipate pentru mandatul de primar

2238
Consilierii locali din Mangalia vor alegeri anticipate pentru mandatul de primar - e1e29ae60dc5697df513cb3d24f497b5.jpg
În urma anunțării, de către prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a concluziilor raportului Ministerului Administrației și Internelor, referitor la activitatea administrației publice locale din Mangalia, consilierii locali mangalioți susțin suspendarea primarului Claudiu Tusac din funcție și, mai mult decât atât, vor alegeri anticipate pentru funcția de edil-șef. Totuși, așa cum recunosc și ei, singurul aspect de care depinde suspendarea primarului Tusac este controlul efectuat, tot în Primăria Mangalia, de Corpul de Control al primului ministru. Potrivit declarațiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu, acest raport ar fi fost deja trimis Prefecturii Constanța, dar până ieri instituția nu intrase în posesia documentelor. Reamintim că, potrivit raportului efectuat de Direcția Generală și Audit Intern a MAI în cadrul administrației publice locale din Mangalia, Claudiu Tusac este incompatibil cu funcția de primar, fapt pentru care riscă suspendarea.
Aleșii locali PD-L din Mangalia au dat ieri publicității un comunicat de presă în care menționează că, din punctul lor de vedere, organizarea alegerilor anticipate pentru mandatul de primar este imperios necesară atâta vreme cât, susțin ei, pesedistul Claudiu Tusac ar putea fi suspendat din funcție pe motive de incompa-tibilitate. "Ca urmare a raportului întocmit de Corpul de Control al MAI, la ordinul ministrului PSD Dan Nica, se confirmă că primarul PSD Claudiu Tusac este cel care, alături de se-cretarul primăriei, Daniel Vlădescu, se face vinovat de starea de haos și blocaj în care se află în prezent municipiul Mangalia", se arată în co-municatul de presă. Totodată, consilierii PD-L mai precizează: "Ținând cont de toate aceste ilegalități și abuzuri, considerăm că se impune suspendarea primarului Tusac și organizarea de alegeri anticipate".
Un element de noutate îl repre-zintă, însă, faptul că Tusac este, conform afirmațiilor consilierului PD-L Paul Foleanu, reprezentant AGA în CL Mangalia nu doar pentru SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, ci și pentru SC RAJA SA. Acest lucru fusese stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Local adoptată în ședința din 3 noiembrie 2008, cu voturile a doar zece consilieri din totalul celor 19 din CL. Se pare că acest aspect ar reprezenta, pentru edilul-șef, încă o bilă neagră în ceea ce privește monitorizarea activității sale la conducerea Primăriei Mangalia.

Consilierii PNL, PRM și PC susțin, și ei, ideea alegerilor anticipate
Alături de cei cinci consilieri PD-L, consilierii liberali, peremiști și ai Partidului Conservator din Mangalia susțin, și ei, ideea alegerilor anticipate. Astfel, în opinia consilierului PNL Viorel Oleniuc, "Mangalia a pierdut deja un an și jumătate cu un om care nu are nicio legătură cu managementul orașului, cu oamenii și cu spiritul lui". Liberalul a precizat și că alegerile anticipate ar scoate oamenii din Mangalia la vot într-un număr extrem de mare: "Ar fi ceva de speriat prezența la vot, dar este singura șansă a cetățenilor de a se revanșa față de umilința la care au fost supuși". Oleniuc a explicat și că nu a avut nicio discuție cu colegii săi democrat-liberali, dar că atâta vreme cât părerile aleșilor locali PNL și PD-L sunt identice în situația de față, lucrul acesta nu poate decât să îl bucure.
Nici consilierul local PC Ion Mincă nu mai vrea ca primar al Mangaliei să fie pesedistul Claudiu Tusac și asta în pofida faptului că el, Mincă, este reprezentant al Partidului Conservator, partid care este parte a Alianței PSD+PC. De remarcat este și faptul că Mincă este viceprimarul ales în ședința de CL din 31 ianuarie 2009, dar care, din cauza blocajului din administrația locală, nu a avut când să-și exercite atribuțiile care îi revin. Mai mult, în cazul în care Tusac ar fi suspendat din funcție, până la anticipate, viceprimarul Ion Mincă ar asigura interimatul. El a mărturisit, însă, că nu și-a dorit funcția de viceprimar și că nu ține neapărat să asigure interimatul pentru mandatul de primar, dar că, dacă acestea sunt prevederile legale, le va respecta și va acționa în consecință.
Nu în ultimul rând, consilierul local PRM Ion Anghel se declară un susținător al alegerilor anticipate și speră că și concluziile raportului întocmit de Corpul de Control al primul ministru îl vor incrimina pe primar în aceeași măsură în care au făcut-o cele ale MAI. "Primarul a făcut greșeli grave, sunt foarte multe, dar nu noi îl putem da jos pe el, ci concluziile raportului așteptat. Sunt de acord cu aleșii locali PD-L în privința alegerilor anticipate dacă Tusac va fi suspendat prin ordin al prefectului pentru incompatibilitate", a conchis Ion Anghel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4291 secunde