Consilierii locali PSD și PNL vor să facă "legea" în biroul lui Calapod

670

Articole de la același autor

Administrația locală din Năvodari este una cel puțin atipică în momentul de față. Dacă, la Albești, consiliul local a fost dizolvat, la Năvodari, consiliul local actual este unul contestat de primarul Tudorel Calapod. Și, tocmai pentru a nu se dizolva și la Năvodari, ca urmare a refuzului primarului de a convoca actualul consiliu local pe care îl consideră ilegal, ultimele întruniri ale aleșilor locali au fost convocate de către consilierii PSD și PNL.
Pentru astăzi, cei 13 consilieri locali și viceprimarul Adrian Vlad au convocat din nou o ședință extraordinară.
Pe ordinea de zi se regăsesc 12 proiecte de hotărâri inițiate de consilieri. Printre acestea, cel pentru numirea comisiilor de specialitate, în urma numirii noilor consilieri locali de la PSD și PNL, contestați de edilul Calapod și de consilierii PDL. Tot astăzi, se vor supune la vot și proiectul privind numirea Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Năvodari, cel cu privire la taxele și impozitele locale pentru 2008, proiectul privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local Năvodari. Consilierii locali contestați de edilul Calapod vor să facă modificări și în organigrama aparatului de specialitate al primarului dar și la nivelul Cabinetului primarului, ei întocmind deja proiecte de hotărâri în acest sens. Pe lângă alte proiecte precum cel pentru instituirea taxei de habitat, cel pentru numirea comisiilor de licitație publică și negociere directă sau proiectul privind numirea comisiei de disciplină, în convocatorul ședinței de astăzi se găsește și un proiect cel puțin ciudat: cel privind "interzicerea manifestărilor propagandistice și de cult al personalității angajate din fonduri publice".

O ședință "inoportună"
Așa cum am amintit, însă, primarul Tudorel Calapod a contestat încă de la bun început formula actuală a Consiliului Local Năvodari. Astfel că, printr-un comunicat de presă transmis ieri de biroul de presă al Primăriei Năvodari, edilul șef menționează: "Cel mai important lucru pentru oraș este funcționarea în condiții legale a Consiliului Local pentru ca hotărârile pe care acesta le emite să nu fie lovite, mai devreme sau mai târziu, de nulitate. Este important pentru orașul Năvodari să se continue proiectele începute. Dincolo de ambițiile mărunte și meschine ale liderilor locali PSD și PNL, fac apel la înțelepciunea și maturitatea - dacă ele mai există - ale consilierilor locali din Năvodari de a pune pe primul plan interesele acestui oraș și proiectele care vizează dezvoltarea lui, și nu intențiile de a deține controlul în ceea ce privește licitațiile publice, licitațiile de lucrări, ș.a.m.d.".
În același comunicat de presă se mai menționează și faptul că ședința de consiliu local de astăzi este una "inoportună". De asemenea, în comunicat se mai menționează că "hotărârile pe care Consiliul Local le emite la momentul acesta sunt nelegale deoarece componența CL are la bază o hotărâre aprobată și legalizată de Instituția Prefectului Constanța în condiții nelegale, iar administrația locală Năvodari va continua, cu sprijinul justiției, să demonstreze că tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă a avut la bază un fond nelegal".
"Administrația locală Năvodari este hotărâtă să prezinte locuitorilor orașului, pas cu pas, orice astfel de acțiune care vine să blocheze activitatea orașului și este de natură să vină în interesul de partid și personal al PSD și PNL", se arată în încheierea comunicatului.
Ședința de astăzi este programată pentru ora 17,00, la sala de ședință a Casei Căsătoriilor din Năvodari. Cum au mai fost situații în care consilierii au găsit ușa sălii încuiată, în convocator se face precizarea că, în cazul repetării unei astfel de situații, ședința se va desfășura la o altă locație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6912 secunde